Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

To je rekord! Voskamp dal při debutu osm branek

Rotterdam - Nevídaný debut má za sebou posila fotbalistů Sparty Rotterdam Johan Voskamp. V rámci pátečního 2. kola druhé nizozemské ligy pomohl porazit Almere City 12:1 hned osmi góly. Vytvořil tím nový rekord v nizozemském profesionálním fotbalu. Držitelem dosavadního maxima byl Brazilec Alfonso Alvés, který v roce 2007 dal v první lize za Heerenveen sedm branek Almelu. Ještě o dvě více nastřílel v roce 1956 Henk Schouten, to však nebylo na profesionální úrovni. Sparta Rotterdam zároveň výhrou 12:1 vyrovnala rekordní vítězství Ajaxu Amsterodam nad Arnhemem z roku 1972.

Pětadvacetiletý Voskamp přišel do Sparty v létě z Helmondu Sport, kde byl v minulé sezoně druhé ligy s 22 góly druhým nejlepším střelcem. Spartě má pomoci k návratu do nejvyšší soutěže, odkud v květnu sestoupila.

Johan Voskamp po utkání

"Normálně nemám rád bolest, ale teď mě, prosím, někdo pořádně štípněte do ruky, jinak neuvěřím, že se to skutečně stalo a není to jen sen. Ani jsem nepřemýšlel nad tím, jestli mám nějaký rekord. Prostě jsem jen hrál, a když byly šance, dával góly. Hlavně jsem chtěl, aby si to užili fanoušci."

Svůj úkol začal plnit hned ve svém prvním utkání. V 1. kole ještě absentoval, ale již po pěti minutách svého debutu proti Almere City otevřel skóre. V 17. minutě pak unikal obraně, soupeř ho stáhl, načež sudí nařídil pokutový kop a faulujícího hráče vyloučil. Sparta přesilovou hru jednoznačně využila. Voskamp se do poločasu trefil ještě čtyřikrát a po změně stran přidal další tři branky. Almere se čestného úspěchu dočkalo až osm minut před koncem.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články