Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Temešvár dluží Ostravě za Mageru stále milion eur

Ostrava - Ani dva roky po přestupu fotbalového útočníka Lukáše Magery z Ostravy do Temešváru nejsou mezi oběma kluby srovnány účty. Rumunský účastník Evropské ligy dosud uhradil jen díl z přestupové částky, rok a půl po datu splatnosti dluží Baníku sumu přesahující i s penále milion eur, které se slezský klub snaží zatím neúspěšně vymoct ve spolupráci s Českomoravským fotbalovým svazem. Sedmadvacetiletý Magera je v rumunském klubu jednou z opor. Střílí góly, svými výkony drží tým v popředí ligy. Zatím je i jednou z nejlevnějších posil. Temešvár zaplatil za dva roky starou transakci zhruba třetinu přestupní sumy, dvě klíčové splátky už ale neposlal.

"Vedení Temešváru se snažilo smlouvu rozporovat. Ovšem tím, že první dvě nejnižší splátky uhradilo v prvních měsících po přestupu, kontrakt v podstatě uznalo," řekl mluvčí klubu Igor Bruzl. Baník musí podle reglementu vést komunikaci přes ČMFS. Předseda představenstva Tomáš Trucha přesto problém otevřel v Nyonu v sídle UEFA v rámci nedávného losování Evropské ligy. "Byť se údajně ledy mohou brzy pohnout, zatím tady žádné peníze nejsou," podotkl Bruzl.

Oprávněnost nároků Ostravy už dříve potvrdila UEFA, která i přesto rumunský klub přijala do nového ročníku evropských pohárů. Temešvár se však odvolal k FIFA. "A tam se podobné kauzy řeší nesrovnatelně dlouho. Přitom tady v podstatě není co řešit," uvedl Bruzl. "Otázkou jen zůstává, jak se pak český klub proti podobnému protahování plateb může bránit," dodal.

Ostrava má podobnou pohledávku i u Galatasaraye Istanbul, který však na výchovném za českého reprezentanta Milana Baroše dluží menší obnos než Temešvár. "Dělá nám to obrovské problémy s cash flow," uvedl nedávno majitel Baníku Tomáš Petera. Ekonomicky klub z Temešváru přitom nestrádá. Jeho majitel vypsal štědré odměny za postup přes Manchester City v 4. předkole Evropské ligy. Hráči včetně Magery si v případě vyřazení anglického celku mohou přijít každý až na dva a půl milionu korun.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články