Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Anelka se trestu za hádku s trenérem směje: Je to maškaráda

Paříž - Francouzský fotbalista Nicolas Anelka považuje své vyloučení z reprezentace na 18 zápasů za směšné. Svaz prý útočníka Chelsea potrestal jen proto, aby si zachoval tvář. Anelka dostal trest za hádku s bývalým trenérem Raymondem Domenechem o přestávce druhého utkání mistrovství světa proti Mexiku. Následně byl z Jihoafrické republiky poslán domů, na což spoluhráči reagovali bojkotem tréninku.

"Jsou to klauni. Umírám smíchy," citoval Anelku deník Soir. "Celé to je jenom maškaráda, aby si zachovali tvář a pobavili lidi," dodal. Kvůli trestu bude útočník v reprezentaci chybět zhruba dva roky, a až mu distanc vyprší, bude mu 33 let, a do národního týmu se tak už pravděpodobně nepodívá.

"Kdo říká, že chci za reprezentaci ještě hrát?" přidal Anelka. "Moc dobře vědí, že nikoho nepotrestali. Po mistrovství světa v Jihoafrické republice je pro mě národní tým historie," uvedl. "Modrý dres nosím každý týden v Chelsea, to mi bohatě stačí," prohlásil.

Vedle Anelky byli na úterním slyšení disciplinární komise potrestáni i hlavní iniciátoři stávky kapitán Patrice Evra, který si za reprezentaci nezahraje v pěti zápasech, Franck Ribéry ve třech a Jérémy Toulalan v jednom utkání. Pátý předvolaný fotbalista Eric Abidal vyvázl bez trestu.

Ribéry: To, co se stalo, bylo záležitostí všech

Sedmadvacetiletý Ribéry trest přijal, myslí si však, že pětice fotbalistů byla jen obětními beránky. "Jsem zklamán. To, co se stalo na mistrovství, bylo záležitostí všech. Nevím, proč před disciplinárku do Paříže předvolali jen nás pět," dodal s tím, že v reprezentaci přesto hodlá pokračovat. "Samozřejmě. O tom se vůbec nemusíme bavit," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články