Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Čech si pochvaloval úspěšný návrat do branky Chelsea

Londýn - Český fotbalový brankář Petr Čech se vrátil do branky Chelsea dříve, než původně očekával. Navíc to byl návrat úspěšný, protože v 1. kole anglické ligy pomohl čistým kontem k jasné výhře 6:0 nad nováčkem soutěže West Bromwichem. Čech si pochvaloval i to, že zraněný lýtkový sval, kvůli kterému vynechal téměř celou přípravu, první ostrou zátěž vydržel.

"Jsem rád, že jsem se vrátil do brány vítězstvím a především, že jsem zápas bez potíží dohrál," uvedl Čech pro svůj oficiální web a zároveň prozradil, že dres Chelsea oblékl o týden dříve, než byl odhad lékařů. "Jsem rád, že to nebylo na úkor zdraví," dodal s tím, že s tréninkem začal teprve ve čtvrtek.

Hráči West Bromwiche ale Čecha výrazněji neprověřili. Za celý zápas čelil jediné vyložené šanci, z níž mu krajan Roman Bednář dal gól, kvůli ofsajdu však nebyl uznán. Tečovanou střelu Dorranse zase bez problémů vyrazil na roh. Hned v úvodu sezony si tak připsal již 104. nulu v anglické lize. "Čisté konto pokaždé potěší. V prvním poločase však bylo vidět, že jsem od května odehrál jen 30 minut a trénoval s týmem všehovšudy dvakrát."

Vysoká výhra nad West Bromwichem byla pro Chelsea o to důležitější, že si mužstvo pozvedlo sebevědomí po nevydařené přípravě. "První zápas je vždycky důležitý, tak jsme rádi, že jsme začali vítězně. Navíc jsme dali šest gólů, což je začátek, který si každý přál. Tohle vítězství je stejně tak důležité z toho pohledu, že jsme v přípravě odehráli zápasy se špatnými výsledky a prohráli i Community Shield. Proto bylo dobré se vrátit na vítěznou notu," dodal Čech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články