Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta poprvé vyhrála venku, porazila Příbram 1:0

Příbram - Fotbalisté pražské Sparty v utkání 5. kola první ligy vyhráli v Příbrami 1:0 díky brance útočníka Wilfrieda, i když se téměř celý druhý poločas museli obejít bez vyloučeného Kladrubského. Úřadující čeští mistři tak po prohrách v Hradci Králové a Českých Budějovicích na třetí pokus v novém ligovém ročníku venku zabodovali a můžou jít klidnější do úterního úvodního duelu 4. předkola Ligy mistrů s Žilinou. Ten hodně napoví, jestli po pěti letech nahlédnou do milionové soutěže.

Sparta v Příbrami oproti minulým ligovým generálkám před pohárovými zápasy, kdy šetřila největší opory, nasadila nejsilnější možnou sestavu a její fanoušci byli zvědaví i na to, jak si v zahajovací jedenáctce povede nová posila z Teplic Vachoušek. Sparta však ani v Příbrami nevyšla z šedi svých venkovních ligových výkonů a zůstala daleko od zopakování představení, při kterém v minulém kole doma smetla ostravský Baník. Příbram se sice snažila, ovšem při přechodové fázi brzy narážela na kompaktní sparťanský blok. A když už domácí zakončili, byl na místě brankář Blažek.

Ráz průměrného duelu pozměnila až 42. minuta. Spartě, kterou do té doby srážely pomalé a nepřesné kombinace, znovu pomohl útočník Wilfried. Ve čtvrtek podepsal novou vylepšenou smlouvu a v Příbrami se odměnil vedoucím gólem. V pokutovém území si hravě tělem odstavil beka Plašila, bratra reprezentačního záložníka, a z otočky lehce vstřelil vedoucí gól Sparty. Wilfried se tak trefil i ve svém třetím ligovém zápase v sezoně a celkově už počtvrté.

Ohlasy po utkání

Martin Hřídel, trenér Příbrami: "Zápas se mi hodnotí těžko. Podali jsme jeden z lepších výkonů za dobu, co jsem v Příbrami, ale žádnou šanci jsme neproměnili. Přemýšlím nad tím, proč se to stalo. Důvod je možná ten, že v minulém zápase jsme udělali hodně věcí špatně, a teď se nám to vrátilo."

Jozef Chovanec, trenér Sparty: "V Příbrami se každému získávají body těžce. Každý ji sice nesmyslně podceňuje, ale sám jsem tady působil a dobře vím, jak složité to tady všichni mají. Chtěli jsme sice ukázat víc, i zajímavější výkon, ale po vyloučení jsme všechno museli změnit a zaměřit se hlavně na obranu. Bylo to šťastné vítězství."

Příbramské nabudilo vyloučení Kladrubského

Sparťané pět minut po poločase špatně pokryli rychlý kontr domácích, bek Kladrubský stáhl na zem unikajícího Pleška, a protože byl posledním bránícím sparťanem, sudí Hrubeš jej musel vyloučit. Příbram při přesilovce výrazně zvýšila tempo a aktivitu, jejím maximem ale byly jen některé závary a řada standardních situací, které Pražané s vypětím odvraceli. Spartu mohl uklidnit Matějovský, který ale svůj trestný kop namířil jen do břevna. Sparta mohla slavit tříbodový zisk, naopak domácí potřetí za sebou nedokázali skórovat a po slibném úvodu zůstanou v druhé polovině tabulky.

1. FK Příbram - AC Sparta Praha 0:1 (0:1)

Branka: 42. Wilfried. Rozhodčí: Hrubeš - Filípek, Lhoták. ŽK: Pleško, Ricka, Nohýnek, Plašil (všichni Příbram). ČK: 50. Kladrubský (Sparta). Diváci: 6 453.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články