Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Varadi dostal za vyloučení stop na dva zápasy

Praha - Ostravský fotbalový obránce Adam Varadi si za vyloučení na Spartě nezahraje v následujících dvou ligových kolech. Pětadvacetiletý fotbalista dostal při prohře 0:4 s úřadujícím mistrem dvě žluté karty, disciplinární komise navíc přihlédla i k jeho úderu loktem do obličeje brankáře Jaromíra Blažka, který nebyl při utkání potrestán. Komise rozhodčích se podle mluvčího disciplinárky Jaroslava Koláře shodla na tom, že za úder loktem měla být Varadimu udělena žlutá karta, neboť šlo o nesportovní chování. "Podle disciplinárního řádu se za tyto přestupky uděluje stop na jeden či dva soutěžní zápasy," uvedl Kolář v prohlášení.

Šlágru 4. kola mezi Spartou a Ostravou předcházelo použití zakázané pyrotechniky v hledišti, proto komise zahájila řízení s pořadatelským klubem, který se musí k situaci vyjádřit.

Z podnětu výkonného výboru ČMFS bylo zahájeno disciplinární řízení také s předsedou bývalé odvolací a revizní komise Ondřejem Lněničkou za jeho postup v řešení kauzy Bohemians. Pod jeho vedením ORK na začátku června zrušila šestimilionovou pokutu a odečet 20 bodů, kterými disciplinární komise v dubnu potrestala Bohemians Praha.



Vedení ČMFS však verdikt ORK neuznalo a tresty zůstaly v platnosti. ORK podle představitelů ČMFS neměla právo rozhodnout, protože při posuzování případu nebyla usnášeníschopná. Šéf ČMFS Ivan Hašek v úterý prohlásil, že Lněnička svým postupem znevážil dobré jméno fotbalu.

Ve druhé lize si za vyloučení v minulém kole dva zápasy nezahraje Petr Dragoun z Čáslavi, jeden duel vynechá brankář Jiří Bertelman ze Sokolova. Činnost byla zatavena i Lukáši Podzemskému ze Znojma, přestože viděl od rozhodčího jen žlutou kartu. Podle delegáta utkání však měl být rovnou vyloučen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články