Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Zápasem proti San Marinu chtějí česká lvíčata potvrdit postup

Praha - Poslední krok k přímému postupu do baráže evropské kvalifikace dnes musí udělat česká reprezentace do 21 let. "Lvíčata" na pražské Julisce přivítají San Marino, a pokud si podle papírových předpokladů připíšou šesté vítězství ve skupině, zajistí si účast v baráži už s předstihem. Za předpokladu, že v souběžně hraném duelu neporazí Island Německo, vynese Čechům očekávaná výhra dokonce prvenství ve skupině. Zápas začíná od 18:00. Přímý přenos můžete sledovat na programu ČT4 nebo webu SportŽivě.cz.

Mladíci v dosavadních pěti zápasech neztratili ani bod a výbornou bilanci by si neměli pokazit ani se San Marinem. Soupeř všech šest duelů prohrál, nedal v nich ani gól a naopak inkasoval 42 branek. Doma Čechům podlehl 0:8. "San Marino je outsider skupiny a pro nás je samozřejmě jediným přijatelným výsledkem vítězství," prohlásil kouč Jakub Dovalil.

Výhra jednadvacítce bez ohledu na výsledky zbývajících dvou utkání s Německem a Islandem s předstihem zajistí účast v baráži. Češi však mohou ve středu slavit i prvenství ve skupině, pokud Německo sebere body Islandu. Do baráže o mistrovství postoupí vítězové deseti skupin a čtyři nejlepší týmy na druhých místech.

"Lvíčata" nastoupí k soutěžnímu duelu poprvé od listopadu. Dovalil věří, že to na jejich hře stopy nezanechá. "Bude to pro nás soutěžní utkání po dlouhých devíti měsících. Přesto věřím, že se s kvalifikační přestávkou vypořádáme dobře, protože nás čeká hratelný soupeř. Chceme předvést dobrý výkon zakončený očekávanou výhrou," uvedl trenér.

Kvůli vykázání na tribunu během loňského mistrovství světa dvacítek v Egyptě bude duel se San Marinem i následný zápas s Německem sledovat pouze z tribuny. Tým za něj na lavičce převezmou asistenti Jan Suchopárek s Petrem Koubou. "Neměl by to být problém. Příprava proběhla klasicky, oba to v pohodě zvládnou," podotkl Dovalil.

V nominaci tentokrát vynechal krajánky, kteří v zahraničních klubech na startu sezony bojují o základní sestavu. Kvůli omluvenkám tří hráčů však musel udělat změny a dodatečně povolal brankáře Veselého, obránce nebo záložníka Fabiána a středopolaře Marečka z Anderlechtu Brusel. Aktuální kádr je zdravotně v pořádku, fit by měl být i jablonecký útočník Pekhart, který vynechal nedělní ligové utkání v Liberci.

Jednadvacítka se po patnácti letech vrací na stadion Dukly na Julisce, který letos slaví 50. výročí od otevření. Naposledy na něm v listopadu 1995 porazila Lucembursko 4:0.

Předpokládaná sestava ČR:

Vaclík - Vácha, Suchý, Mazuch, Čelůstka - Dočkal, Mareček, Gecov, Kovařík - Pekhart, Chramosta.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články