Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hamburk už nepočítá s Rozehnalem ani Tavaresem

Berlín - Bundesligový Hamburk už nepočítá s českým fotbalovým obráncem Davidem Rozehnalem. Podle serveru deníku Hamburger Abendblatt mu to oznámilo vedení klubu. Stejný osud potkal i bývalého slávistu Mickaela Tavarese z Francie. Rozehnalovu pozici v Hamburku po nepřesvědčivých výkonech v poslední sezoně ztížil i letní příchod německého reprezentačního zadáka Heika Westermanna z konkurenčního Schalke. "Řekli jsme mu (Rozehnalovi), že pro něj bude velmi těžké, aby u nás hrál," řekl sportovní ředitel HSV Bastian Reinhardt.

Třicetiletý český reprezentant, který na sever Německa přišel loni z Lazia Řím za téměř šest milionů eur (zhruba 149 milionů korun), si může hledat nové angažmá nebo zkusit čekat na šanci od nového trenéra Armina Veha. "Teď pravidelně nehrávám, ale nepropadám panice a dřív nebo později se na hřiště dostanu," věřil Rozehnal ještě v pondělí v rozhovoru pro deník Sport.

V plánech nového kouče už nefiguruje ani Tavares, kterého Hamburk přeřadil do rezervního týmu a dal mu svolení k hledání nového zaměstnavatele. Francouzský rodák se senegalským pasem přišel do HSV loni z pražské Slavie. Do sestavy se ale neprosadil, a klub ho proto letos v lednu poslal na hostování do Norimberku.

Ve zúženém pětadvacetičlenném kádru nadále zůstávají další čeští reprezentanti brankář Jaroslav Drobný a David Jarolím. O tom, zda tento tvořivý záložník bude i v následující sezoně nosit kapitánskou pásku, rozhodne kouč Veh do konce týdne.

Logo fotbalového klubu Hamburger SV
zdroj: hsv.de
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články