Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Olomouc příbramskou tvrz neprolomila a odvezla si bod

Příbram - Fotbalisté Příbrami remizovali v dohrávce třetího ligového kola s Olomoucí bez branek a promarnili šanci jít do čela tabulky. Oba týmy si připsaly pátý bod v nové sezoně a zůstávají bez porážky. Hanáci byli v dnešním duelu u Litavky jednoznačně aktivnější, ale obrannou tvrz středočeského klubu neprolomili. V největší šanci selhal chvíli po pauze Petr.   Mladý olomoucký brankář Blaha tentokrát dostal přednost před zkušenějším Drobiszem, při prvním startu v sezoně se však povětšinou nudil. Příbramští od začátku zatáhli obranný blok hluboko na svou polovinu a čekali, co předvede soupeř, který v minulém kole čtyřmi góly zničil vicemistra z Jablonce.

Sigmě dobývání domácí tvrze příliš nešlo. V sedmdesáti procentech času sice držela míč, ale kombinovala jen po vápno, kde narážela na zhuštěnou defenzivní zeď Středočechů. V deváté minutě rozhýbal olomouckou hru šikovnou kolmou přihrávkou Janotka, Šultes z první zacentroval a nabíhajícímu Hubníkovi nechybělo k míči mnoho. Autor hattricku proti Jablonci se dostal ke střele o čtyři minuty později, ale Hrušku příliš neprověřil.


Středočeši spoléhali na stejnou taktiku, jaká jim vynesla tři body v Teplicích - na dlouhé nákopy dopředu a rychlé brejky. Jeden z nich Příbrami ve čtrnácté minutě málem vyšel. Kapitán Huňa si naběhl na kolmici ze středu hřiště a mohl jen litovat, že špatně převzal a zpracoval míč. Hanáci narušili domácí obranu až sérií rychlých přihrávek ze závěru první půle. Do odraženého centru se položil Bajer, ale příbramskou houštinu těl nepropálil. Na opačné straně poprvé provětral Blahu střílející Jurdík.


Mnohem větší možnost promarnil Jurdík devět minut po pauze, kdy po Nohýnkově centru z levé strany pálil na zadní tyči hodně nepřesně. Vzápětí propásla největší šanci v zápase Sigma. Po rohovém kopu zívala před Petrem opuštěná branka, ale olomoucký mladík mířil z metru vysoko nad.



Příbram i po přestávce hlavně bránila a po hodině hry se zdálo, že jí začínají docházet síly. Jenže Hanáci se k brankovým šancím s výjimkou standardních situací nemohli propracovat. Naopak v závěru se Příbramští na chvíli vymanili z tlaku a dvakrát zahrozili. V 74. minutě však střílel Jakub Štochl do odkryté branky v těžké pozici a netrefil dobře míč, v závěru Ricka svoji možnost prováhal. Sigma už další šance nevymyslela a nezlomila tak jedenáct let dlouhé čekání na výhru v Příbrami.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články