Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Plzeň si v EL zahraje s Besiktasem, Jablonec s Apoelem Nikósie

Praha - Fotbalisté Plzně se ve třetím předkole Evropské ligy podle předpokladů střetnou s istanbulským Besiktasem. Jablonec čeká kyperský celek Apoel Nikósie. Besiktas, v jehož obraně nastoupili i reprezentanti Tomáš Sivok a Tomáš Zápotočný, deklasoval na Faerských ostrovech outsidera Vikingur Göta 4:0. Po domácí výhře 3:0 tak dominovali jeho hráči bez inkasované branky i v odvetě. Turecký celek se s Plzní utká za týden v Praze na Letné. Apoel Nikósie porazil litevský Tauras 3:1, dobrou výchozí pozici si přitom zajistil už jasným venkovním vítězstvím 3:0 v úvodním duelu. Postup potvrdil na svém stadionu, kde za týden přivítá českého vicemistra Jablonec.

Austria Vídeň zdolala v odvetě bosenský Široki Brijeg na jeho hřišti i v oslabení 1:0. Díky vstřelenému gólu postoupili hosté do třetího předkola. Rakouský celek s útočníkem Tomášem Junem v základní sestavě a obráncem Petrem Voříškem na lavičce potřeboval napravit nepříznivou domácí remízu 2:2. V Bosně a Hercegovině se však hráči Austrie dlouho nemohli gólově prosadit a navíc čtvrt hodiny před koncem přišli o vyloučeného záložníka Baumgartlingera.

Ten dostal červenou kartu už šest minut po svém příchodu na hřiště. Deset minut před koncem však další středopolař Junuzovič z přímého kopu rozhodl o těsném postupu rakouského týmu.

Dalšího zástupce v evropských pohárech ztratilo Slovensko. Po Nitře končí v Evropské lize i Banská Bystrica. Ta sice doma porazila gruzínské Zestafoni 1:0, ale vzhledem k venkovní prohře 0:3 vypadla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články