Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Finále fotbalového MS bude řídit Angličan Webb

Johannesburg - Nedělní finále fotbalového mistrovství světa v Johannesburgu mezi Nizozemskem a Španělskem bude rozhodovat anglický sudí Howard Webb. Pro osmatřicetiletého bývalého policejního úředníka to bude čtvrté a nejdůležitější z dosavadních utkání, která na turnaji řídil. Jako pomezní sudí pro finále dnes vybrala FIFA jeho krajany Darrena Canna a Mika Mullarkeyho. Informace ze šampionátu nabízí také server msfotbal.cz.

Všechny tři rozhodčí čeká druhý vrchol během necelých dvou měsíců. Na konci května řídili finále Ligy mistrů mezi Bayernem Mnichov a Interem Milán.

Webb dosud rozhodoval v Jižní Africe tři zápasy. Dobré vzpomínky na něj nemají Španělé, neboť asistoval u jejich jediné porážky na turnaji se Švýcarskem 0:1. Pak anglický sudí pískal duel, v němž Slováci nečekaně porazili Itálii 3:2, a naposledy vedl v Jihoafrické republice osmifinálové utkání mezi Brazílií a Chile. "Kanárci" v něm zvítězili 3:0. Webb na šampionátu neudělil ani jednu červenou kartu a nenařídil žádnou penaltu.

Anglický sudí bude finále světového šampionátu pískat poprvé po 36 letech. Vyvrcholení turnaje v roce 1974 mezi Nizozemskem a Německem řídil John Taylor, který na každé straně nařídil jednu penaltu. "Tulipány" tehdy prohrály 1:2 a neuspěly ani ve finále o čtyři roky později. Nyní mohou čekání na premiérový titul ukončit.

Zápas o 3. místo bude pískat Mexičan

Pro sobotní zápas o třetí místo mezi Uruguayí a Německem dostal důvěru mexický arbitr Benito Archundia, který řídil na mistrovství dva duely. Oba skončily nerozhodně. Čtyřiačtyřicetiletý sudí zatím Němcům příliš štěstí nepřinesl, neboť rozhodoval semifinále MS před čtyřmi lety, v němž výběr pořadatelské země prohrál s Itálií 0:2 po prodloužení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články