Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Diego, zůstaň! volají hráči i fanoušci, Maradona je ale na odchodu

Buenos Aires – "Diego, zůstaň!" znělo na letišti u Buenos Aires, když z Afriky dorazila fotbalová reprezentace, která přes skvělé výkony vypadla ve čtvrtfinále po utkání s Německem. Trenér výběru Diego Maradona ale naznačil, že post trenéra argentinského výběru složí. K tomu ho v internetovém hlasování po porážce týmu 0:4 od Němců vyzvala i většina příznivců týmu. Jenomže na letišti bylo všechno jinak. Aby zůstal, vyzvaly Maradonu kromě fanoušků i hvězdy týmu Messi a Tévez. Zdá se však, že to rozhodnutí jihoamerického bouřliváka nezmění.

"Je konec, nastal můj čas. Dal jsem do toho všechno," řekl Maradona po příletu argentinskému listu Cronica. Podle mluvčího argentinského fotbalového svazu ale zatím "božský Diego" oficiálně rezignaci neoznámil a asociace samotná ho odvolávat nebude. Smlouvu má Maradona ještě na rok.

"Svaz ještě nikdy nikomu předčasně smlouvu neukončil. Jestli se Diego rozhodne pokračovat, bude pokračovat," uvedl Luis Segura, ředitel klubu Argentinos Juniors a blízký přítel prezidenta svazu Julia Grondony.

Favorizované jihoamerické týmy, které vypadly nečekaně brzy – kromě Argentiny to byla i Brazílie – přivítali lidé po příletu domů nečekaně přátelsky. Zatímco v brazilském Riu se část fanoušků hněvala na Felipeho Mela, který vstřelil vlastní gól v rozhodujícím zápasu, Argentinci vítali své hvězdy jednomyslně – jako by přijeli mistři světa. Sami fotbalisté i jejich trenér byli zaraženější, přáli si vrátit se jako skuteční mistři. Maradona zatím nedal najevo, jak se rozhodne, při odjezdu autobusem z letiště divákům pouze zamával a nedal najevo emoce.

Návrat Argentinců i Brazilců kontrastoval například s nečekaně brzkým příletem domů, který zažila francouzská reprezentace, kterou musela chránit policisté a jejímuž výsledku věnovali neobvyklý zájem i politici, nebo Italové či Angličané, kteří z Jihoafrické republiky dorazili takřka neviděni. V Nigérii se vláda dokonce pokusila zakázat reprezentaci starty v mezistátních zápasech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články