Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Po MS skončili trenéři Brazílie a Paraguaye

Rio de Janeiro – Fotbalový trenér Carlos Verri známý též jako Dunga skončil u brazilské reprezentace. Trenér opustil i paraguayskou reprezentaci, Gerardu Martinovi vypršela smlouva a rozhodl se neprodlužovat ji. Dungovi sice také měla skončit smlouva, ale ještě předtím jej po relativním neúspěchu na jihoafrickém šampionátu odvolal fotbalový svaz. Spolu s koučem skončil také celý technický doprovod týmu.

Dunga
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Šestačtyřicetiletý Dunga, jenž jako hráč získal titul mistra světa v roce 1994, vedl "kanárky" k nadmíru úspěšným šedesáti mezistátním zápasům. Brazílie 42 z nich vyhrála, ve dvanácti remizovala a pouze šest prohrála. Během tohoto období vyhrál tým Pohár FIFA i mistrovství Jižní Ameriky. Kdo bude Brazilce nadále trénovat, bude podle fotbalového svazu známo do konce měsíce.

Zatímco pro Brazilce byl konec ve čtvrtfinále zklamáním, paraguayský postup byl považován za mimořádný úspěch. Fotbalisty přivítaly tisíce fanoušků a od prezidenta Fernanda Luga dostali hráči medaile za přínos sportu. O končícího trenéra Martina se nyní zajímají Argentina, Saúdská Arábie a Mexiko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články