Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

ČMFS chystá pořádání mládežnických šampionátů

Praha - Český fotbal chystá kandidaturu na pořádání evropských šampionátů hráčů do 21 a 17 let v roce 2013. Turnaj jednadvacítek by se hrál v Praze na stadionech Sparty a Slavie, v Brně a na Slovácku. Pro mistrovství sedmnáctek se počítá s moravskými stadiony v Brně, Uherském Hradišti, Kroměříži a ve Znojmě. "Prioritou je ME do 21 let," řekl Hašek. O pořadateli šampionátu jednadvacítek se rozhodne v prosinci. Výkonný výbor rozhodl, že reprezentační osmnáctku a devatenáctku povede Jaroslav Hřebík, národní tým do 16 a 17 let bude mít na starosti Josef Csaplár. Trenérem brankářů pro všechny kategorie s výjimkou seniorského celku bude Petr Kouba.

Vstupenky na kvalifikaci budou levnější

Vstupenky na podzimní kvalifikační zápasy české fotbalové reprezentace o postup na evropský šampionát budou výrazně levnější než dříve. Za lístek na říjnový zápas se Skotskem na Letné zaplatí fanoušci skoro o polovinu méně než za loňský duel kvalifikace mistrovství světa proti Polsku. Ceny vstupenek na zbývající letošní duely národního celku dnes schválil výkonný výbor ČMFS, který také odsouhlasil záměr vytvořit samostatné soutěže juniorských týmů první a druhé ligy.

Je nám líto, video expirovalo.
Zasedání výkonného výboru ČMFS

Zatímco na loňský zápas s Polskem stály lístky na hlavní tribunu 1 600 korun, na chystaný souboj se Skotskem se dostanou diváci na nejlepší místa za 950 korun. Ostatní vstupenky vyjdou na 700 korun, sektor se sníženou viditelností na 300. "Deklarovali jsme už na začátku, že se budeme snažit jít divákům naproti. Potřebujeme vybudovat takovou pozici, aby byl hlad po zápasech. Rozjezd kvalifikace je strašně důležitý. Diváky potřebujeme a věříme, že v zádech s nimi dobře odstartujeme," řekl na tiskové konferenci předseda svazu Ivan Hašek.

Na úvodní zářijový domácí zápas evropské kvalifikace proti Litvě se fanoušci dostanou v Olomouci na hlavní tribunu za 500 korun, srpnový přípravný duel s Lotyšskem vyjde na nejlepších místech na 150 korun a děti do patnácti let budou mít vstup zdarma. Deset korun z každé vstupenky poputuje Nadaci Terezy Maxové. Fanoušci si budou moci zakoupit lístky na 6 500 prodejních místech Sazky.

Výkonný výbor rovněž schválil záměr vytvořit soutěž juniorských týmů první a druhé ligy. Podle předběžného návrhu by v ní měli mít svého zástupce od sezony 2011/12 všichni účastníci nejvyšší soutěže a dobrovolně zájemci z druhé ligy. "Je to jednoznačně krok správným směrem, aby nehrály za béčka pět šest kol před koncem jiné týmy než v předchozím průběhu soutěže. Ještě se to ale musí doladit," uvedl místopředseda ČMFS Jindřich Rajchl.

Na svazu končí Jiří Kubíček, jemuž výkonný výbor nevyslovil důvěru pro další vykonávání funkce předsedy legislativní rady. "Výkonný výbor mu poděkoval za přípravu nových stanov a rehabilitoval ho za to, co pro fotbal udělal, ale některé excesy nešlo přehlédnout," řekl Hašek na adresu bývalého místopředsedy svazu a někdejšího šéfa olomoucké Sigmy. Nový šéf legislativní rady bude jmenován 10. srpna. Řízením komise pro agenty byl dočasně za zmizelého místopředsedu svazu Miroslava Kříže pověřen Petr Doležal.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články