Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

FIFA je s výkony rozhodčích spokojena, kritiku odmítá

Pretoria - Mezinárodní fotbalová federace FIFA odmítá kritiku výkonů rozhodčích, přestože se během odehraných zápasů na mistrovství světa v Jihoafrické republice nevyvarovali několika závažných chyb. Šéf komise rozhodčích José Maria Garcia Aranda dokonce prohlásil, že je FIFA s jejich výkony velmi spokojena. "Zaznamenali jsme excelentní výkony. Některá rozhodnutí však nebyla dostatečně dobrá, a proto se budeme snažit ještě zlepšit," prohlásil bývalý mezinárodní sudí Aranda. Ke konkrétním chybám se ale nechtěl příliš vyjadřovat. "Když fotbalová superstar kopne míč daleko mimo branku, také kvůli tomu nebude kritizována za výkon v celém zápase," dodal. Více informací o fotbalovém šampionátu získáte na serveru msfotbal.cz.

Úplně opačný názor na řízení zápasů má například novozélandský kapitán Ryan Nelsen. "Když FIFA tvrdí, že tu pískají ti nejlepší rozhodčí, co má k dispozici, tak bych nechtěl vidět ty nejhorší," povzdechl si po nedělním zápase proti Itálii, kdy se mu nelíbila především penalta odpískaná ve prospěch Italů.

Televizní záběry usvědčily z chyby v duelu Brazílie s Pobřežím slonoviny také Francouze Stéphana Lannoye, jenž přehlédl dvojí hraní rukou, které předcházelo druhé brance Luise Fabiana. Američané se mohli právem zlobit na neuznaný třetí gól proti Slovinsku, s kterým remizovali 2:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články