Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Brazílie porazila Pobřeží slonoviny 3:1 a bude hrát osmifinále MS

Johannesburg - Fotbalisté Brazílie se mohou v předstihu stejně jako Nizozemci radovat z účasti v osmifinálových bojích o titul mistrů světa. Pomohla jim k tomu druhá výhra ve skupině G proti Pobřeží slonoviny. Africký tým porazili Brazilci 3:1. Naopak Pobřeží slonoviny stejně jako před čtyřmi lety při první účasti na MS hrozí, že svoji pouť turnajem zakončí už ve skupině, když má nyní na kontě jediný bod. Informace najdete také na serveru msfotbal.cz.

K postupu do osmifinálových bojů hodně pomohly Brazilcům dvě branky útočníka Luíse Fabiana a výhru pojistil svým druhým gólem na MS Elano. Jihoameričané tak ve svém druhém utkání ve skupině G ukázali, že to s útokem na šestý titul světových šampionů myslí vážně. Euforii Brazílie, která na MS vítězně zvládla i šestý zápas s africkým soupeřem, ale kalí dvě citelné ztráty. Ve vypjatém závěru utkání dostal červenou kartu Kaká a nejméně jeden zápas nebude hrát. Kvůli zranění předčasně odstoupil i další klíčový záložník Elano.

Reportáž ze zápasu Brazílie - Pobřeží slonoviny sledujte zde.

Brazilci svým fotbalem nabídli fanouškům o mnoho atraktivnější podívanou než při premiéře na mistrovství proti KLDR, s níž vydřeli vítězství o jediný gól. Dnes jim ale trvalo pětadvacet minut, než svoji pověstnou ofenzivu rozhýbali. Hned ovšem udeřili, když se Luís Fabiano krásnou střelou pod břevno prosadil po kolmici od Kaká a potvrdil pověst nejlepšího kvalifikačního střelce Brazílie.

Afričané měli s hlídáním útočníka Sevilly velké potíže. Luís Fabiano na ně vyzrál i pět minut po poločase, byť si při znamenité individuální akci dvakrát pomohl rukou a jeho krásná branka platit neměla. I tak ale průnik brazilského útočníka přes tři soupeřovy zadáky nadchl.

Z Brazilců jako by při dvoubrankovém vedení definitivně spadlo napětí. Když ustáli velkou šanci těsně vedle hlavičkujícího Drogby, skóroval v 62. minutě Elano. Z oslav pětinásobné mistry světa vyvedl Drogba. Jeho druhá hlavička jedenáct minut před koncem už neomylně zamířila do sítě. Afričanům snížení hvězdného útočníka Didiera Drogby, který po nedávné zlomenině ruky poprvé nastoupil v základní sestavě, už jedenáct minut před koncem nepomohlo.

Hráčům Pobřeží slonoviny však snížení bylo málo, jeho hráči prohru s "Kanárky" neunesli. Afričané předvedli několik ostrých zákroků, což Brazilce v divokém závěru také vyprovokovalo k protiakcím. Nervy neudržel hlavně autor dvou gólových přihrávek Kaká, který rychle po sobě dostal dvě žluté karty a s nevěřícným výrazem minutu před koncem opustil hřiště.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články