Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Higuaín hattrickem dovedl Argentinu k výhře nad Koreou

Johannesburg - Fotbalisté Argentiny porazili v druhém zápasu na mistrovství světa Koreu 4:1 a přiblížili si postup ze skupiny B do vyřazovacích bojů. Prvním hattrickem na šampionátu se zaskvěl Gonzalo Higuaín. Úvodní branku si dali Korejci vlastní, těsně před přestávkou snížil na 1:2 I Čong-jong. Informace z dění na fotbalovém šampionátu přináší také internetový speciál msfotbal.cz.

Korejský kouč Huh Čung-mu v souboji proti favoritovi celého šampionátu vsadil na defenzivu. Jeho plány však vzaly velice rychle za své, když už v 16. minutě jihokorejský tým prohrával. Z trestného kopu nacentroval do vápna Messi, Demichelis nedoskočil, ale od nohy překvapeného Pak Čchu-jonga se míč odrazil za zády bezmocného gólmana Čung Song-rjonga.

Jihoameričané měli od té doby zápas jasně pod kontrolou. Ve 33. minutě po centru Maxiho Rodrígueze prodloužil míč Burdisso, který vystřídal zraněného Samuela, a střelec Realu Madrid Higuaín dal při svém osmém reprezentačním startu třetí branku.

Když se už oba celky pomalu chystaly do kabin, udeřili nečekaně Korejci. Demichelis nezaregistroval za svými zády I Čong-jonga, který jej v nastaveném čase obral o míč a zápas zdramatizoval.

Reportáž z utkání Argentina - Korea sledujte zde.

Proti rychlým Korejcům dostal druhou žlutou na šampionátu Gutiérrez a v posledním utkání ve skupině bude chybět. Velkou šanci na vyrovnání odmítl v 58. minutě Jom Ki-hun, po kombinační akci vypálil jen do boční sítě. Korejci hru ve snaze o vyrovnání ještě více otevřeli, ale to byla voda na mlýn Argentiny.

Messi se vřítil před branku, první střelu brankář vyrazil, druhá skončila na tyči a pohotový Higuaín neměl před prázdnou brankou problém dopravit míč do sítě. A za pět minut završil argentinský střelec hattrick, když stál na konci kombinační akce Messiho s Agüerem.

Po dnešním vítězstvím 4:1 se argentinský kouč Maradona rozplýval nad výkonem týmu, který si připsal další tři body a je prakticky v osmifinále. "Musím hráčům poblahopřát. Hráli přesně tak, jak jsme si řekli před utkáním. Byla to téměř dokonalá hra," uvedl Maradona s tím, že Korejci nebyli schopni jeho týmu vzdorovat. Korejský trenér Huh Čung-mu z vysoké prohry tragédii nedělal. "Výsledek je pro nás nečekaný, ale bez ohledu na něj jsme stále ve hře o postup mezi posledních šestnáct týmů," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články