Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Do Sparty míří posily z Afriky

Františkovy Lázně – Fotbalová Sparta hledá další posily pro nadcházející sezonu v Africe. Na soustředění ve Františkových Lázních s týmem trénují již tři afričtí hráči, další dorazí dnes nebo v úterý. Roční hostování Kamerunce Bondoy Adiaby z Dunajské Stredy bylo už uzavřeno, jeho krajan Léonard Kweuke z Chotěbuzi je těsně před podpisem smlouvy. Na testech jsou ve Spartě také Ghaňané Adeiku Quansah a Enoch Kofi Adu.

Mistrovská Sparta zatím v letní přestávce získala dvě zkušené posily: brankář Daniel Zítka přestoupil z Anderlechtu, záložník Marek Matějovský z Readingu dorazil v pátek a dnes poprvé ve Františkových Lázních s novými spoluhráči trénoval.

Sparta ale chce ještě kádr oživit neokoukanými tvářemi ze zahraničí. V případě obou Kamerunců jde o nynější nebo bývalé hráče Dunajské Stredy, fotbalisté z Ghany jsou devatenáctiletí talenti, kteří patří francouzskému Nice. Quansah je útočník, Adu hráč do středu hřiště.

Nejzajímavějším hráčem z pohledu dosavadní kariéry by byl třiadvacetiletý útočník Kweuke, který kdysi po příchodu do slovenského klubu nastřílel 11 branek v 16 ligových zápasech a brzy vyrazil na hostování do Německa. Nejprve působil v Eintrachtu Frankfurt, minulý ročník odehrál v Chotěbuzi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články