Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Fotbalové mistrovství, to je i hudební horečka

Londýn - Horečka fotbalového mistrovství světa postihla i britský žebříček singlů. Do první desítky se minulý týden dostaly z jihoafrického šampionátu tři písně a dalších pět se jich probojovalo mezi 40 nejoblíbenějších skladeb. Rapper Dizzee Rascal a komik James Corden se dostali se svou neoficiální hymnou fotbalových fanoušků Shout rovnou na první příčku hitparády. Píseň vychází ze skladby Tears For Fears z osmdesátých let minulého století. Další informace přináší také internetový speciál msfotbal.cz.

Poprvé vystoupili Rascal a Corden s písní Shout v britském pořadu hledajícím nové talenty před pouhým týdnem. Za čtyři dny, po které byla nahrávka na trhu, se jí prodalo 110 000 kusů. V letošním roce ji tak v prodejnosti během prvního týdne překonala pouze nahrávka Everybody Hurts určená na pomoc obětem zemětřesení na Haiti. Rascal a Corden se zřekli svých honorářů z písně Shout ve prospěch dětské nemocnice.

Kanadský rapper somálského původu K'naan se s dalším "fotbalovým popěvkem" Wavin' Flag vyhoupl z 16. pozice na třetí místo. Další klasický hit kopané od Davida Baddiela, Franka Skinnera a Lightning Seeds 3 Lions, původně z evropského šampionátu v roce 1996, stoupl z 53. pozice na desátou.

Úspěch Shout odsunul skladbu Frisky jednadvacetiletého londýnského zpěváka Tinieho Tempaha na druhou pozici. S prodejem 85 000 hudebních nosičů by však byl Tempah minulý týden pohodlným vítězem hitparády. V žebříčku alb jednoznačně kralovalo Bionic od Christiny Aguilerové. Podobný úspěch zažila již její deska Back To Basics v roce 2006.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články