Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Bez gólu. Francie se s Uruguayí vrátila o osm let zpátky

Kapské Město - Stejně jako před osmi lety skončil vzájemný zápas fotbalistů Francie a Uruguaye v základní skupině mistrovství světa bez branek. V takticky vedeném utkání nebyl ani jeden tým lepší, při menších šancích na obou stranách měli navrch pozorní gólmani. Uruguay dohrávala zápas v deseti - prvním vyloučeným hráčem šampionátu se stal náhradník Nicolás Lodeiro, který musel do šatny po osmnáctiminutovém pobytu na trávníku.

Třetí vzájemný zápas někdejších mistrů světa na světových šampionátech sliboval velkou a možná i klíčovou bitvu pro další působení obou výběrů, ale spíše se potvrdily předpovědi expertů o tom, že zápasům Francouzů bude vévodit především nuda. Francouzský výběr měl snahu, dokonce se zdál v úvodu utkání aktivnější a měl i četnější střelecké pokusy, ale na hřišti se spíše odehrávala taktická bitva, v které nechtěl nikdo ztratit.

Francouzi se i přes tříčlennou ofenzivu dostávali za obranu jihoamerického celku jen s obtížemi a o jejich hře svědčil poměr střel: mimo mířili mnohem častěji, ale v šestnáctce se prosadit neodkázali.

Reportáž z utkání Uruguay - Francie sledujte zde

Na rozdíl od soupeřova útočníka Forlána. Ten působil nenápadně, ale když se ve 16. minutě dostal k míči na hranici šestnáctky, hned z toho byla nebezpečná rána k tyči, kterou s námahou zlikvidoval gólman Lloris z Lyonu. Podobně se předvedl také jeho protějšek Muslera, když z rohu branky vytáhl o dvě minuty později trestný kop Gourcuffa od pomezní čáry.


Druhý poločas od nastolené hry příliš neustoupil: převládaly kombinace uprostřed hřiště, chyběl rychlý přechod do útoku a z hlediště se vedle zvuku tisíců vuvuzel ozýval také pískot. Francouzi sázeli stále více a neúspěšně na individuální akce, jejich soupeř zase byl až příliš nepřesný v kombinaci.



Obě obrany s přibývajícím časem nepolevovaly v pozornosti a výjimkou byl dlouhý aut Uruguaye v 73. minutě, po které Forlán ve své druhé šanci branku netrefil. Na druhé straně Francouzům nepomohl ani příchod Henryho, ani vyloučení Lodeira, kterému se vystoupení na MS smrsklo na 18 minut: v 63. minutě přišel na hřiště a v 81. byl po druhé žluté kartě za šlapák vyloučen.

Ani to už ke změně výsledku nepřispělo; francouzský finalista šampionátu z minulého MS vstoupil do soutěže stejně jako před čtyřmi lety bezbrankovou remízou a potřetí při premiéře na turnaji nevstřelil gól.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články