Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Baník hledá náhradu za odcházející klíčové hráče

Ostrava – Baníku Ostrava, který letos do posledního kola bojoval o titul, bude v nové sezoně chybět hned několik klíčových hráčů, a tak se vedení klubu snaží získat co nejkvalitnější náhradu. Včera se na tréninku kouči Miroslavu Koubkovi hlásily hned tři nové letní posily. K už dříve avizovaným expříbramským hráčům Josefu Hušbauerovi a Zdeňku Šmejkalovi se čerstvě přidal i Zdeněk Koukal, který přichází z druholigové Viktorie Žižkov.

Miroslav Koubek se tak drží svého plánu - přivést do slezského klubu zejména nadějné hráče se zkušenostmi z mládežnických reprezentačních výběrů. Hušbauerovi je dvacet let a Šmejkalovi dvaadvacet. Výjimkou je Zdeněk Koukal, kterému je už šestadvacet. V uplynulém ročníku na sebe ve druhé lize ale výrazně upozornil, když dokázal v dresu Viktorky nastřílet devět branek.

"To jsou hráči, kteří zapadají do naší filozofie Baníku ve smyslu perspektivy, ambicí, motivace a tak dále. Nemůžu ale žádnému hráči slíbit místo v základní jedenáctce, to si musí vybojovat," tvrdí trenér Koubek. "Tady je velká konkurence a bude to hodně těžké," myslí si nová posila Josef Hušbauer.

"S tím jsem sem šel, že se o to budu muset porvat," souhlasí i Zdeněk Šmejkal. "Bude hodně záležet na přípravných zápasech, ale já myslím, že když se nám bude dařit, trenér nám určitě tu šanci dá," doplňuje je Zdeněk Koukal. "A když tady budou jiní hráči, lepší, tak holt budou hrát oni," dodává vzápětí.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články