Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Portugalsko přišlo před MS o zraněného Naniho

Johannesburg - Portugalci se budou muset na fotbalovém mistrovství světa obejít bez útočníka Naniho z Manchesteru United, jenž si v pátek na tréninku v Lisabonu před odletem do Jihoafrické republiky poranil levé rameno. "Vyšetření ukázala, že se nebude moci světového šampionátu zúčastnit," uvedl v oficiálním prohlášení portugalský svaz s tím, že třiadvacetiletého Naniho nahradí v nominaci o dva roky starší Ruben Amorim z Benfiky Lisabon.

Nani se zranil v pátek při pokusu o akrobatickou střelu a v sobotu už neabsolvoval poslední trénink portugalské reprezentace na domácí půdě. Během letu do Johannesburgu byl nicméně přesvědčen, že šampionát bez problémů stihne.

Naniho absence bude pro semifinalisty minulého MS hodně citelná, neboť měl v druhé polovině sezony v Manchesteru výbornou formu. Navzdory nízkému věku se stal také pevným členem národního týmu, v jehož dresu chyběl od předloňského mistrovství Evropy pouze v jednom z dvaceti zápasů.

Portugalci vstoupí do turnaje v Jihoafrické republice v úterý 15. června zápasem proti Pobřeží slonoviny, v základní skupině G se dále utkají s Brazílií a KLDR.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články