Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Policie za nedělní násilnosti obviní čtyři fandy Sparty

Ostrava - Policie dnes obviní za nedělní násilnosti v Ostravě čtyři fanoušky fotbalové Sparty, kteří kameny a dýmovnicemi zaútočili na zasahující policisty. Obviněni budou z násilí proti úřední osobě. Dalších 119 příznivců pražského klubu je podezřelých z přestupku neuposlechnutí výzvy veřejného činitele při výkonu jeho pravomoci. "Předpokládáme, že během dneška obvinění padne. Pak zadržené, kteří noc strávili v policejních celách, propustíme. Nebudeme žádat o uvalení vazby," řekl mluvčí moravskoslezské policie Miroslav Pech.

Podle něj se 123 příznivců Sparty zapojilo do násilností během pochodu z ostravského hlavního nádraží ke stadionu Bazaly. Policisté se snažili dav odklonit do boční uličky, aby zabránili střetu s provokujícími fanoušky Baníku.

"Hrozilo nebezpečí střetu. Dav ale nerespektoval pokyny policistů a snažil se pokračovat v přímém směru," popsal Pech s tím, že krátce poté propukly násilnosti. "Dav zareagoval tak, že na policisty zaútočil kameny a dýmovnicemi. Policisté proti fanouškům Sparty zakročili," doplnil mluvčí. 

Policisté na místě zadrželi všechny pochodující sparťany, kterých bylo přes tři sta. Obávali se, že budou v násilnostech pokračovat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články