Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Oličův hattrick v Lyonu přinesl Bayernu postup do finále

Lyon - Fotbalisté Bayernu Mnichov jsou prvním finalistou Ligy mistrů. Po domácí výhře 1:0 nad Lyonem vyhráli 3:0 dnešní odvetu ve Francii a budou čekat, jakého soupeře jim přinese středeční duel Barcelona - Inter Milán. Všechny tři branky bavorského velkoklubu vstřelil Ivica Olič, domácí dohrávali půl hodiny bez vyloučeného Cristiana Crise. Bayern dal hned první akcí najevo, s jakou taktikou přijel na jih Francie - ve druhé minutě se totiž uvolnil na pravé straně Olič, našel nabíhajícího a osamoceného Müllera, ale ten nepotvrdil pověst kanonýrského příjmení a v obrovské šanci vypálil zbrkle půl metru mimo. Další informace přináší server fotbalživě.cz.

Lyon se ale příliš nepoučil, navíc nebyl vůbec přesný v ofenzivě a možnosti k rychlému vyrovnání ztráty z prvního utkání nepřicházely. A tak se znovu předvedli hosté a spolupráce obou mnichovských útočníků, jen tentokrát v opačném partu, už brankou skončila. Po levé straně se do šestnáctky protáhl Müller, a přestože se k zakončení nedostal, stačil míč předat mezi obránci Oličovi, ten se obtočil kolem Cissokha a vstřelil postupový gól.


Domácí se pokusili o brzké vyrovnání, jenže Bastos se stoprocentní šancí naložil stejně jako v úvodu Müller. Po centru se sice ocitl v dobré pozici pár metrů od branky, ale jeho volej se mezi tyče nevešel, stejně jako krátce po pauze další pokus Bomise.

Domácí definitivně pohřbili své šance sami v 60. minutě, kdy Cris nejdříve dostal žlutou kartu za faul a vzápětí hned druhou za nemístné protesty. Zbytek zápasu se stal černou můrou pro Lyon, neboť na jeho branku se valil jeden útok za druhým a hrozil mu skutečný debakl.


Olič vstřelil během deseti minut další dvě branky a domácí fanoušci začali smířlivě s děkovačkou za letošní účast svého týmu v soutěži. O postupujícím bylo dávno rozhodnuto a oba trenéři mohli začít šetřit nejvíce vytížené hráče pro domácí soutěže.

Olympique Lyon - Bayern Mnichov 0:3 (0:1)

Branky: 26., 67. a 77. Olič. Rozhodčí: Busacca - Arnet, Burragina (všichni Švýc.). ŽK: Cris, Gonalons - Altintop. ČK: 60. Cris. Diváci: 40 000. První zápas: 0:1, postupuje Bayern.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články