Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Barcelona je v úzkých. K postupu musí dát Interu minimálně dva góly

Barcelona - Dvoubrankové manko straší fotbalisty Barcelony před středeční odvetou semifinále Ligy mistrů s Interem Milán. Katalánci musejí zareagovat na týden starou prohru 1:3 z Itálie, jinak se můžou rozloučit s tím, že obhájí triumf v soutěži, což se naposledy povedlo AC Milán v roce 1990. Jejich víra v obrat ale neoslabuje, byť je Barca nad propastí. I proto, že spoléhají na podporu devadesátitisícového domovského stánku Nou Camp. Rozjetý Inter si nepřipouští neúspěch; tým sebevědomého kouče Josého Mourinha už vyhlíží velké finále, které si v evropských pohárech naposledy zahrál v roce 1972. Přímý přenos duelu vysílá ČT2 a zpravodajský web ČT24 od 20:45. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Inter se v Lize mistrů veze na euforii šesti vítězných zápasů za sebou. Teď však musí počítat s drtivou ofenzivou Barcelony, která doma v odvetách osmifinále a čtvrtfinále smetla čtyřmi góly Stuttgart i Arsenal. "Musíme udělat všechno pro to, aby hráči Interu během devadesáti minut svoji práci nenáviděli," plánoval obránce Barcelony Gerard Piqué. "Může to být jeden z nejdůležitějších zápasů Barcelony za poslední roky. Doufám, že atmosféra na stadionu bude taková, jakou jsem tady ještě nikdy nezažil," burcoval Piqué, který ve středu obrany bude postrádat svého tradičního parťáka a kapitána Carlese Puyola.

Ten stojí kvůli žlutým kartám a do sestavy se tak otevírá cesta Gabrielu Militovi. Ten povstane z lavičky a konečně se dočká očekávaného souboje se svým bratrem Diegem, jemuž Inter vděčí za svůj náskok z prvního utkání. V něm argentinský útočník exceloval, když první dvě branky Interu připravil nezištnými nahrávkami a třetí gól přidal sám.

Milánský Inter trápí absence v záloze

Hráči Interu cítí, že se před nimi otevírá nebývalá příležitost, na Nou Campu si můžou dovolit i prohru o jednu branku. "První prohra nás dostala do skvělé pozice, ale naše práce ještě není hotová. Ale pojedeme do Barcelony se stejným odhodláním a touhou, jaké jsme ukázali už před týdnem," slíbil obránce Lúcio. "Klíčové bude, jestli zopakujeme výkon v defenzivě. Neubránili jsme jen Messiho, ale všechny jejich hráče díky našemu absolutně skvělému týmovému výkonu," vzpomínal Lúcio.

Inter vyrazil do Španělska povzbuzený i tím, že se o víkendu po prohře konkurenčního AS Řím osamostatnil v čele ligy, kde útočí už na čtvrtý titul za sebou. Ale kouč Mourinho, který před lety v Barceloně pracoval jako asistent Bobbyho Robsona a Louise van Gaala, má jednu velkou starost: svalové zranění podle všeho nepustí do hry dirigenta Wesleyho Sneijdera, kvůli žlutým kartám je mimo hru i další středopolař Dejan Stankovič.

Barcelona stojí před povinností vstřelit minimálně dvě branky, aby si uchovala naději na postup do finále. Katalánci z posledních osmi domácích zápasech hned šest vyhráli nejméně dvoubrankovým rozdílem, který potřebují i nyní. Hodila by se jim třeba výhra 2:0, na kterou proti Interu dosáhli už v listopadu, když se oba velkokluby poměřily ještě ve skupině. Od podzimního nezdaru v Barceloně ale Inter sbírá v Lize mistrů jen samá vítězství a v šesti zápasech inkasoval pouhé dvě branky. Ve středu by ale jásal třeba i nad remízou či těsnou prohrou.

Předpokládané sestavy:

Barcelona: Valdés - Dani Alvés, Piqué, G. Milito, Maxwell - Busquets, Xavi, Keita - Messi, Ibrahimovic, Pedro.

Inter: Julio César - Maicon, Samuel, Lúcio, Zanetti - Cambiasso, Thiago Motta, Muntari - D. Milito, Eto˙o, Panděv.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články