Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ve fotbalové lize se odehraje přímý duel o záchranu

Praha - Přímý souboj o záchranu mezi Kladnem a Slováckem, ale také další pražské derby v podobě utkání mezi vedoucí Spartou a Bohemians Praha přinese nadcházející 26. kolo první fotbalové ligy. Také Ostrava, jež má stejně bodů jako pražský lídr tabulky, narazí v tomto kole na tým s Bohemians v názvu; jejich duel s "Klokany" 1905 je ale na programu až jako dohrávka v pondělí. Další informace přináší server fotbalživě.cz.

Na hřišti předposledního Kladna se představí o dva body bohatší Slovácko a hosté v případě výhry udělají velký krok k setrvání v nejvyšší soutěži. Avšak pro domácí může mít případná porážka dalekosáhlé následky. Pod trenérem Stanislavem Procházkou však ještě neprohráli. Jenže nového trenéra v osobě Miroslava Soukupa mají i hosté. Ten si před svojí premiérou u týmu uvědomuje důležitost souboje, ale nepovažuje jej za více zásadnější než ty další.

Sparta v lize neprohrála 28 utkání v řadě

Souboj posledního s prvním má jasného favorita v domácí Spartě, ale všechny tři dosavadní vzájemné duely byly dramatické a Letenští nechtějí k sestupu odepsaného soka podcenit. V lize sice neprohráli už 28 utkání, ale tabulku vedou jen díky skóre. Střížkovští ligu už jen dohrávají, předchozích pět utkání prohráli. Řada jejich hráčů však strávila na Letné nejúspěšnější část kariéry a duel pro ně bude svátkem. "Souboj bereme tak, že nechceme udělat ostudu," řekl trenér Jaromír Jindráček, který ale přiznává, že už je složité hráče motivovat.

V zápase Příbrami s Libercem, který vyhrál čtyři poslední vzájemná utkání, z pohledu tabulky prakticky o nic nejde. Vítěz bude držet deváté místo. Liberec chce po smolné pondělní porážce s Ostravou opět navázat na předešlé výkony. Trenér Josef Petřík ale řeší velké problémy v útoku, kde mu chybějí potrestaní Nezmar s Keričem.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na 26. kolo Gambrinus ligy


V duelu Plzeň - České Budějovice mají oba týmy motivace dost: domácí nemohou vzdát naději na třetí místo zaručující evropské poháry, hosté zase nemají jistou záchranu. Posledních šest soubojů těchto soupeřů ale skončilo nerozhodně. Jihočeši umí venku překvapit, vyprávět by o tom mohla Ostrava, překvapili i Spartu a pro remízu si jedou i do Plzně.

Fotbalisté Jablonce jdou do souboje s Brnem jako favorité

Jablonec je stále ještě ve hře o titul. Se Slavií v poháru předvedl výborný výkon a v hostech z Brna bude mít soupeře, který prohrál čtyři poslední zápasy. Fotbalisty z jihomoravské metropole navíc trápí rozsáhlá marodka. Cestu k případnému bodovému zisku vidí ve snaze o rychlé protiútoky s maximální efektivitou a zlepšení v obraně, která inkasovala v posledních čtyřech duelech jedenáct gólů.

Olomouc chytila druhý dech a mohla by proti Slavii šetřit klíčové hráče pro semifinálovou pohárovou odvetu proti Plzni, se kterou hrála v prvním zápase nerozhodně 2:2. "Ale vzít zápas se Slavií jako přípravu nepřichází v úvahu," řekl olomoucký trenér Zdeněk Psotka. Slávisté ve čtyřech posledních soutěžních zápasech vstřelili pouze jediný gól, a to ještě z chybně nařízené pohárové penalty na Letné, jinak se v ofenzivě trápí. Slavia netají, že zbytek ligové soutěže podřídí pohárovému úspěchu, proto bude František Cipro šetřit některé hráče základní sestavy. 

V jedenácti dosud odehraných ligových duelech mezi Mladou Boleslaví a Teplicemi se jen třikrát radoval z výhry domácí celek a také tentokrát nemá zápas jasného favorita: domácí předvádí nevyrovnané výkony, hosté sice stále hrají o mistrovskou naději, ale na jaře působí spíše nepřesvědčivě. Domácí mají o motivaci postaráno, chtějí si vylepšit jarní domácí bilanci, protože zatím třikrát prohráli. Severočeši se chtějí udržet v kontaktu s čelem
ligy. Trenér věří, že jeho svěřenci po výhře nad Příbramí neustrnou.

Program 26. kola:

Sobota 24. dubna: 
16:00 Viktoria Plzeň - Dynamo České Budějovice (na podzim 0:0), Sparta Praha - Bohemians Praha (3:2), 1. FK Příbram - Slovan Liberec (0:1) 

20:00 FK Baumit Jablonec - 1. FC Brno (ČT4; 1:0)
     
Neděle 25. dubna: 
17:00 Sigma Olomouc - Slavia Praha (2:1), SK Kladno - 1. FC Slovácko (0:2), Mladá Boleslav - FK Teplice (2:2)
     
Pondělí 26. dubna: 
17:30 Bohemians 1905 - Baník Ostrava (ČT2; 1:3)

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články