Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Mazura ve Slovácku skončil, boj o záchranu povede Soukup

Uherské Hradiště – Prvoligový fotbalový tým Slovácka povede do bojů o záchranu v nejvyšší české soutěži dosavadní sportovní ředitel týmu Miroslav Soukup. Trenéra Josefa Mazuru kvůli nepřesvědčivým výsledkům odvolalo představenstvo klubu. Slovácko se pohybuje v závěru tabulky, v probíhajícím 25. kole nepřímo bojuje s Kladnem o 14. místo. Tým v jarní části soutěže vyhrál jenom dvakrát, Mazura od týmu odchází po sobotní remíze Slovácka s s Bohemians 1905.

Mazura, jenž v pátek oslaví 54. narozeniny, přitom loni přišel trénovat Slovácko – tehdy druholigové – když mu hrozil pád i z druhé nejvyšší soutěže. Nakonec mu pomohl na desátou pozici. Vedení klubu potom koupilo licenci na postup do první ligy od Čáslavi. V nejvyšší soutěži se ale Mazurovu týmu příliš nedaří.

Čtyřiačtyřicetiletý Soukup přišel do klubu letos v lednu. Jeho největším úspěchem je stříbro z mistrovství Evropy hráčů do 20 let. Jako trenér působil naposledy u juniorské reprezentace Egypta, s níž loni na podzim startoval na mistrovství světa. V první lize bude v roli hlavního kouče nováčkem.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články