Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Klokani míří do Edenu, fanoušci jsou proti

Praha - Fotbalisté Bohemians 1905 by od příští sezony mohli hrát své zápasy v Edenu. Zástupci majoritního akcionáře vršovického klubu už o tom jednají s majitelem stadionu, jímž je společnost E-Side. Podle Radiožurnálu už existuje projekt, podle nějž se budou vršovičtí "klokani" o stadion rovnoprávně dělit se Slavií. Momentálně hrají v Dolíčku, ale ten z mnoha důvodů nevyhovuje kritériím fotbalového svazu. Stále se sice hovoří o jeho rekonstrukci, ale sílí i úvahy o stěhování jinam, kromě Edenu také o Strahovu.

Ředitel klubu Lukáš Přibyl řekl, že na příští sezonu zatím klub nemá podepsanou žádnou nájemní smlouvu. "Existuje projekt vyhřívaného trávníku v Dolíčku, stejně tak existují varianty jiných stadionů v Praze," řekl Přibyl a dodal, že jasno by mělo být do tří týdnů.

Přestěhování klubu je podle většinového majitele Bohemians 1905 vzhledem k ekonomickým i právním komplikacím jedinou možnou variantou. Odsouhlasit ji sice musejí dvě třetiny akcionářů, ale výrazně proti stěhování do Edenu vystupuje jen Družstvo fanoušků, které kdysi svou sbírkou klub zachránilo, dnes však v něm má jen 11 procent.

Majoritní vlastník CTY Group už přesun do Edenu zjevně připravuje. Má za sebou jednání s E-Side i s radnicí Prahy 10, která se snaží udržet Bohemians 1905 na svém území. "Zastupitelstvo dalo podmínku, že Bohemians nebudou v Edenu jako náhodní kolemjdoucí. Skutečně se vytvoří kompletně zázemí pro mužstvo," řekl Ondrej Oravec, šéf představenstva CTY Group. Polovina sedadel by dokonce měla být zelenobílá. Radnice situaci odmítla komentovat.

Slavia prý o stěhování nic neví. "Nemám žádné informace, že by v Edenu měl hrát ještě někdo jiný než Slavia. Proto to pochopitelně nemohu komentovat," řekl generální ředitel klubu Petr Doležal. Slavia se do Edenu vrátila před necelými dvěma roky a stadion využívá na základě nájemní smlouvy se společností E-Side.

Odpůrci stěhování podezírají CTY Group, že hlavním důvodem odchodu z Dolíčku je skutečnost, že majitel chce pozemky využít ke komerčním účelům a usiluje prý už o změnu v územním plánu. Předseda dozorčí rady klubu Dariusz Jakubowicz to označil za fámy.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články