Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sparta má úkol: Připravit Slavii o poháry

Praha - Tři dny po ligovém derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie se půjde na souboj stejných soupeřů znovu. Třetí vzájemné utkání ve čtrnácti dnech uzavře jarní přestřelku mezi oběma nejslavnějšími českými kluby a současně rozhodne o tom, kdo postoupí do semifinále Ondrášovka Cupu. V prvním duelu před dvěma týdny vyhráli slávisté 1:0, soupeř jim oplatil stejným výsledkem v lize. Hosty čeká zápas pod tlakem - je to jejich poslední reálná možnost zahrát si na podzim evropské poháry. Přímý přenos utkání sledujte od 20:00 na ČT4 nebo webu ČT24. Další informace přináší server fotbalživě.cz.

Jarní fotbalový triptych uzavře neobvyklou sérii, která v pochybovačných českých fanoušcích vyvolala spekulace o tom, že si oba kluby domluvily její vyústění ve sparťanskou cestu za titulem a slávistický postup v poháru. Jenže obě strany před zápasem vzkazují: Bude to férová bitva, průběh to prý určitě potvrdí. 

Sparta kraluje lize, kde neprohrála už 27 utkání, ale pohár se hraje jinak. Po prvním duelu mírně ztrácí na soupeře, ale na Letné prý s fanoušky za zády udělá všechno, aby se radovala z postupu a pokračujícího cíle vyhrát double. Trenér Jozef Chovanec si je vědom toho, že pohárová odveta vždy přináší jiná taktická pravidla. "Musíme se snažit dát rychlý gól, který by srovnal stav. Je na nás vyrovnat se i s takovým soubojem," řekl letenský kouč, který nijak nedbá na všemožné spekulace o dohodě. "Vůbec to nekomentuju, protože tímto způsobem nepřemýšlí ani hráči, ani náš realizační tým," zdůraznil Chovanec.


Svěřenci trenéra Františka Cipra už vědí, co v pondělí udělali špatně. "S hráči jsme si v kabině pondělní zápas detailně rozebrali. Jestliže chceme ve čtvrtek uspět, tak se musíme vyvarovat chyb ve stoperské dvojici a dotáhnout naše útoky do důrazného zakončení. V pondělí jsme se do vyložené šance totiž nedostali," připomněl Cipro. Ke změnám v sestavě se příliš vyjadřovat nechtěl, ale určitě prý nějaké udělá. "Mohu jen slíbit, že Černý bude hrát od začátku, ale který, to už vám neprozradím," žertoval kouč.

Pokud utkání skončí domácí výhrou 1:0, budou se kopat penalty, každá vyšší výhra posune dál Spartu. Slávisté by postoupili i v případě, že by prohráli o branku a současně by se dokázali prosadit střelecky, dál je pochopitelně posune i remíza a jakákoli výhra. Postupující tým se v semifinále střetne s Jabloncem. Nominována byla trojice rozhodčích ve složení Adam - Lhoták, Pelikán.

Předpokládané sestavy:

Sparta: Blažek - Kušnír, Brabec, Řepka, Kladrubský - Hoheneder - Sionko, Žofčák, Kucka, Zeman - Lačný.

Slavia: Vaniak - Krajčík, Trapp, Kopic, Hubáček - Grajciar, Ragued, Janda, J. Černý - Vlček, M. Černý.

Absence: Střeštík, Hušek (oba rekonvalescence), Pamič (zranění) - Hloušek, Vomáčka, Kaufman, Naumov (všichni zranění), Kysela (nejistý start).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články