Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Sudí Franěk si za chyby v derby nezapíská pět zápasů

Praha - Fotbalový rozhodčí Pavel Franěk si nezapíská pět zápasů kvůli chybám v pondělním pražském derby Sparty se Slavií. Na stejnou dobu má pozastavenou delegaci i Radek Příhoda, který v 23. ligovém kole upřel Teplicím penaltu v utkání s Baníkem Ostrava. Informoval o tom člen komise rozhodčích Jiří Kureš, podle kterého rozhodčí nepřizpůsobil rozhodování těžkému terénu.

Franěk nezvládl především situaci ze čtvrté minuty, kdy domácí stoper Tomáš Řepka zezadu podrazil unikajícího slávistu Jana Kyselu. Sudí sparťanského obránce pouze slovně napomenul, podle komise mu však měl udělit aspoň žlutou kartu. "Shodli jsme se, že to bylo něco mezi žlutou a červenou kartou. Dá se říct, že by obhájil obě," řekl Kureš.

Komise rozhodčích vyčetla Fraňkovi i další chyby, jichž se dopustil v pondělním šlágru jara, který Letenští vyhráli 1:0. "Nešlo jen o Řepkův zákrok, celkově v tom utkání byly některé další nedostatky. Hrálo se tvrději a sudí nepřizpůsobil rozhodování těžkému terénu," uvedl Kureš, který na svazu zastává funkci šéfa pravidlové komise.

Příhoda upřel Teplicím penaltu

Na pět zápasů má pozastavenou delegaci také Příhoda, který v 23. kole upřel Teplicím proti Ostravě pokutový kop za faul na útočníka Aidina Mahmutoviče. Severočeši doma prohráli s Baníkem 0:1. "Těch nedostatků tam bylo taky víc, ta neodpískaná penalta hrubě ovlivnila utkání," prohlásil Kureš.

Dosud nejvyšší distanc v této sezoně dostal před dvěma týdny rozhodčí Jiří Jech. Za svůj špatný výkon v zápase mezi Ostravou a Slavií, v němž upřel Pražanům minimálně dvě penalty, si už do konce ročníku nezapíská. Komise mu zastavila činnost na osm utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články