Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Liverpool chce v zápase s Benfikou zachránit sezonu

Praha - Fotbalisté Hamburku budou ve čtvrteční odvetě čtvrtfinále Evropské ligy na stadionu Standardu Lutych hájit jednobrankový náskok a zároveň si udobřovat fanoušky. Ti je totiž kvůli špatným výkonům v bundeslize po poslední remíze se zachraňujícím se Hannoverem vypískali a slovně napadali. Čtvrtfinálová odveta se změnila v boj o záchranu sezony pro fotbalisty Liverpoolu. Ti také v lize tápou a v Lize mistrů vypadli již ve skupině. Proto vedení vyhlásilo, že sezonu napraví jen triumf v Evropské lize. Ovšem svěřenci trenéra Rafaela Beníteze úvodní čtvrtfinále na půdě lisabonské Benfiky prohráli 1:2 a mají co napravovat. Přímý přenos utkání vysílá od 21:05 ČT4 a zpravodajský web ČT24. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Předposlední Hannover dokázal v neděli s Hamburkem uhrát bezbrankovou remízu, přestože hrál půl hodiny bez vyloučeného Jiřího Štajnera. Byla to již šestá ztráta z posledních sedmi ligových utkání pro Hamburk, který tak přišel o pozice pro postup do evropských pohárů. V týmu tak panuje hodně napjatá atmosféra. Hráči Hamburku v čele s kapitánem Davidem Jarolímem a stoperem Davidem Rozehnalem proto mají motivaci příznivcům ukázat, že jsou schopni lepších výkonů, a chtějí to potvrdit postupem mezi čtyři nejlepší týmy Evropské ligy.

Reakce fanoušků měla i skandální dohru, když útočník Paolo Guerrero neunesl kritiku jednoho z příznivců a hodil mu do obličeje láhev s pitím. Nyní se očekává, že po rekordní pokutě od klubu dostane přísný trest i od vedení soutěže. Údajně mu hrozí dokonce i vězení. Do Lutychu však s týmem odcestoval a je připraven nastoupit. "Toho incidentu mi je líto, teď se ale soustředím jen na zápas," prohlásil na letišti.

V podobné pozici jako Hamburk je i Wolfsburg, který v lize rozhodně nepřipomíná tým, jenž v minulé sezoně získal německý titul. Proto by postup do semifinále Evropské ligy byl příjemnou vzpruhou. K tomu je však potřeba, aby tým dokázal napravit úvodní porážku 1:2 ze hřiště Fulhamu. O to by se měl postarat především kanonýr Edin Džeko, který má skvělou střeleckou formu. V posledních pěti ligových zápasech dal osm gólů. Naopak chybět zřejmě bude český stoper Jan Šimůnek, který nedostává šanci v základní sestavě a v posledním utkání nebyl ani na lavičce.

Pro Benfiku je hlavní domácí liga

Odveta čtvrtfinále Evropské ligy se změnila v boj o záchranu sezony pro fotbalisty Liverpoolu, který ale úvodní čtvrtfinále na půdě Benfiky Lisabon prohráli 1:2. Liverpool však bude mít situaci částečně usnadněnou, jelikož Benfica se chce soustředit především na to, aby po pěti letech znovu získala portugalský titul. Proto bude trenér Jorge Jesús v odvetě šetřit některé opory. "Náš hlavní cíl je vyhrát ligový titul. Neříkám, že nechceme postoupit, ale pro nás je hlavní liga," řekl Jesús.

Valencie chce v odvetě zúročit zkušenosti z osmifinálové odvety s Brémami. Tehdy doma remizovala a na soupeřově hřišti si zajistila postup po přestřelce 4:4. I úvodní čtvrtfinále proti Atlétiku Madrid skončilo pro Valencii domácí remízou, tentokrát 2:2. V odvetě však už nechce dovolit další přestřelku, ale pozornou hru si zajistit klidný postup.

Starosti s jeho ubráněním bude mít také český zadák Tomáš Ujfaluši, jenž se o víkendu blýskl povedeným výkonem proti La Coruni. Nyní chce pomoci svému týmu dokázat, že v domácím prostředí je těžko k poražení. Vždyť od ledna doma Atlético prohrálo z 13 zápasů jen jednou a porazilo i Barcelonu.

Čtvrteční program - odvety čtvrtfinále:

FC Liverpool - Benfica Lisabon (první zápas 1:2),

WfL Wolfsburg - Fulham (1:2),

Standard Lutych - Hamburk SV (1:2),

Atlético Madrid - Valencie (2:2).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články