Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Arsenal dohnal náskok Barcelony a remizoval 2:2

Londýn - Fotbalisté Arsenalu předvedli v úvodním utkání čtvrtfinále Ligy mistrů s Barcelonou velké zmrtvýchvstání. Po hodině hry doma prohrávali s obhájcem titulu již 0:2 po gólech Zlatana Ibrahimovice, nakonec však vybojovali remízu 2:2, která jim udržela naději na postup. Pět minut před koncem vyrovnal Cesc Fábregas z penalty. Druhý z favoritů Inter Milán doma zvítězil těsně 1:0 nad CSKA Moskva, za které hrál Tomáš Necid. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Barcelona vstoupila do utkání, jakoby hrála doma na Nou Campu a nikoli v Londýně. Arsenal v úvodních 20 minutách téměř nepustila za polovinu a dostala se hned do sedmi slibných šancích. Ani jednu však v gól nepřetavila. Selhával v nich především Ibrahimovic, který stejně jako jeho spoluhráči ztroskotal na skvěle chytajícím brankáři Manuelu Almuniovi. Podobně si vedl i ve formě hrající Lionel Messi.

Hosté se za první poločas patnáctkrát pokusili o střelu, z toho jedenáctkrát v úvodních 15 minutách. Ve zbytku půle se Arsenal z tlaku částečně vymanil a dostal se i do šance, ale Bendtner trefil jen tyč a navíc byl v ofsajdu. Arsenal ještě v první půli přišel o zraněné Andreje Aršavina a především stopera Williama Gallase, místo kterého se do středu obrany zatáhl defenzivní záložník Alexandre Song, což se ukázalo jako klíčové.

Co se Barceloně nepovedlo v první půli, podařilo se již po 30 sekundách druhé pětačtyřicetiminutovky. Než se obrana Arsenalu v čele se Songem rozkoukala, naběhl si na kolmou přihrávku Ibrahimovic a lobem přehodil chybně vybíhajícího Almuniu. Arsenal mohl brzy vyrovnat, ovšem Bendtner zcela volný na malém vápně nasměroval hlavičkou míč přesně na brankáře Victora Valdése. A záhy toho hodně litoval, neboť Barcelona předvedla téměř totožnou akci jako před první trefou, Ibrahimovic znovu unikl Songovi a svým druhým gólem v tu chvíli výrazně přiblížil Barcelonu k postupu do semifinále.

Arsenal však souboj nevzdal a výrazně ožil, k čemuž pomohl i střídající Theo Walcott, který dostal přednost před Tomášem Rosickým. Krátce po příchodu na hřiště vlétl do vápna a snížil na 1:2. Arsenalu to vlilo krev do žil a v 85. minutě bylo vyrovnáno. Kapitán Barcelony Puyol fauloval Fábregase a sám postižený proměnil pokutový kop. Puyol by za svůj faul vyloučen a bude chybět v odvetě, v níž Arsenal potřebuje vstřelit minimálně jeden gól, aby měl šanci na postup. Chybět mu při tom ale bude právě Fábregas, kterého čeká trest za žluté karty. Nezahraje si tak na stadionu, kde fotbalově vyrůstal.

Moskvě houževnatý výkon nestačil

Zatímco Rosický za Arsenal nenastoupil, v sestavě CSKA Moskva nechyběl jeho reprezentační spoluhráč Necid. Přestože s obranou Interu houževnatě bojoval, na své góly z minulého utkání Ligy mistrů se Sevillou a pátečního ligového duelu s Machačkalou nenavázal.

Dlouho se však nedařilo ani útočníkům favorizovaného Interu. A to až do 65. minuty, než Wesley Sneijder zatáhl míč středem hřiště, na velkém vápně našel Diega Milita a argentinský útočník střelou po zemi k tyči ukázal, proč je nejlepším kanonýrem Interu v této sezoně. Inter mohl ještě zvýšit, ale Panděvovu střelu do prázdné branky vykopl na čáře Vasilij Berezuckij. Neujaly se ani další nebezpečné střely, a tak si Moskvané odvezli do úterní odvety nadějný výsledek 0:1, se kterým mohou favorita ještě potrápit.

Úvodní čtvrtfinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

Arsenal - Barcelona 2:2 (0:0)

Branky: 69. Walcott, 85. Fábregas z pen. - 46. a 59. Ibrahimovic. Rozhodčí: Busacca (Švýc.). ČK: 84. Puyol (Barcelona). Diváci: 60 000.

Inter Milán - CSKA Moskva 1:0 (0:0)

Branka: 65. Milito. Rozhodčí: Webb (Angl.). Diváci: 70 000.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články