Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Olomouc a Jablonec mají v poháru dvoubrankový náskok

Praha - Fotbalisté Jablonce vybojovali v prvním čtvrtfinálovém zápase Ondrášovka Cupu výhru 3:1 na půdě Teplic a odvetu absolvují příští týden ve velmi slibné pozici. O výhru hostí se postarali už v první půli Jarolím, Krejčí a Lafata, za domácí snižoval Vondrášek. Zraněními zdecimované Teplice začaly hrát solidní fotbal až v závěrečné půlhodině, ale manko už nesmazaly. Fotbalisté Sigmy Olomouc dnes vyhráli v prvním čtvrtfinále Ondrášovka Cupu v Liberci 2:0. Oba góly vstřelil v rozpětí sedmi minut prvního poločasu Šultes. Fotbalisté plzeňské Viktorie porazili Příbram 1:0. V nepříliš pohledném utkání zajistil domácím vítězství minutu před koncem prvního dějství Bakoš. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Domácí obhájce trofeje z Teplic nastoupil s rozklíženou sestavou, v níž nejcitelněji chyběl zraněný štítový záložník Ljevakovič, kterého veterán Doležal nemohl nahradit. Teplická obrana se nestačila divit, co dokáže lepší pohyb jabloneckých hráčů. Demolici jindy pevné teplické obrany načal ve 22. minutě Jarolím. Uprostřed hřiště vybojoval míč, došel si až před vápno a parádní ranou poslal míč pod břevno. Hosté potom spálili během deseti minut dvě další šance, ale nakonec se dočkali i druhého gólu - další míč při teplické rozehrávce vybojoval Zábojník, křížným centrem našel hlavu Krejčího, a ten nezaváhal.

Hned po rozehrávce sice snížil Vondrášek, který si naskočil na Vachouškův centr a propasíroval míč do sítě, jenže ani poté se žádný nápor domácích nekonal. Naopak Jablonec byl dál mnohem nebezpečnější a pět minut před přestávkou vrátil hostům dvoubrankové vedení Lafata, když využil závaru a v krkolomné pozici dostal míč do branky.

Šultes zařídil Sigmě v Liberci dvoubrankový náskok do odvety

Útok domácího Liberce postrádal chorvatského krále střelců Keriče, který v posledních zápasech našel střeleckou mušku, ale teď ho vyřadil výron v kotníku. Jeho parťák z útoku Nezmar se ho v úvodu pokusil nahradit dvěma šancemi, ale proti Lovásikovi neuspěl. Na druhé straně několikrát zaměstnal Zicha Šultes a v závěru poločasu ho dvakrát překonal. Využil přitom značné váhavosti liberecké obrany.

Plzeň zdolala v poháru Příbram 1:0 gólem Bakoše

Do utkání nastoupili hosté bez zraněné brankářské jedničky Krbečka a jeho náhradník Rondzik se dostal brzy do tempa. Limberského dalekonosná střela se ještě do prostoru mezi tyčemi nevešla, za chvíli ale Bystroň dlouhou přihrávkou našel nabíhajícího Horvátha, jehož tvrdou střelu příbramský gólman skvěle vyrazil. Domácí stále naráželi na dobře organizovanou defenzivu Příbrami. Jak ji překonat naznačil přesnou přihrávkou do prostoru Rýdel, Petržela však v dobré pozici pálil nad břevno. Radost přinesla domácím až situace těsně před koncem první půle, když se zblízka prosadil nekrytý Bakoš, který se trefil i v nedávném ligovém duelu. Po přestávce hráli hosté odvážněji, ale výraznější příležitost si nevypracovali.

Ondrášovka Cup - čtvrtfinále:

Teplice - Jablonec 1:3 (1:3)

Viktoria Plzeň - 1. FK Příbram 1:0 (1:0)

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 0:2 (0:2)

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články