Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Fotbalisté Mladé Boleslavi deklasovali Plzeň 4:0

Mladá Boleslav - Fotbalisté Mladé Boleslavi navázali na vítězství z Olomouce a v utkání 22. ligového kola rozdrtili rozjetou Plzeň 4:0. Domácí poslal ve 23. minutě do vedení parádní střelou přes hlavu Táborský, druhý gól přidal krátce před poločasem z penalty Sylvestre. V 77. minutě zaznamenal premiérovou ligovou trefu Sedláček a skóre uzavřel Poláček. Hosté vyšli po třech výhrách za sebou bodově naprázdno a nevyužili šanci na posun na třetí místo v tabulce. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Domácí dobře kombinovali a postupně získávali převahu. Středočeši přehrávali jindy nápaditou plzeňskou středovou řadu a vytvářeli si šance. Aktivní Chramosta po čtvrt hodině hry obešel Daňka a hosty zachránil Navrátil, který srazil míč na roh. V polovině úvodního dějství už domácí slavili. Mendy našel ve vápně lehkým obloučkem Táborského, který výstavními nůžkami ze čtrnácti metrů otevřel skóre. Když se hosté začali nadechovat k náporu, srazili je Mladoboleslavští druhou brankou. Ve 35. minutě ještě Táborský těsně nedosáhl na Chramostovu přihrávku za obranu, ale o tři minuty později už Daněk podruhé lovil míč ze sítě, když ho z penalty po faulu Lecjakse překonal Sylvestre.

Reportáž z utkání FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň najdete zde.

Po pauze mohl zvýšit Sedláček, ale po nedorozumění v obraně hostů pálil vedle. V 63. minutě netrefil prostor mezi tyčemi ani Chramosta. Plzeňští přece jen zvýšili aktivitu, naději na zvrat jim však sebral v 67. minutě domácí brankář Šeda, který konečky prstů vyškrábl nepříliš prudkou Radovu hlavičku na rohový kop.

Třináct minut před koncem Středočeši podtrhli svůj výborný výkon ukázkovou kombinací. Po jednom z brejků zcela vyšachovali hostující defenzivu a Sedláček mohl po Zahustelově přihrávce oslavit střelou do odkryté branky první ligový gól. Plzni nebyl souzený ani čestný zásah, naopak v nastavení přidal střídající Poláček dloubákem čtvrtou trefu. Mladá Boleslav vyhrála doma poprvé od konce listopadu.

FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 4:0 (2:0)

Branky: 23. Táborský, 38. Sylvestre z pen., 77. Sedláček, 90.+2 Poláček. Rozhodčí: Makovička - Košec, Marek. ŽK: Sedláček, Sylvestre - Jiráček, Lecjaks, Bystroň, Horváth. Diváci: 3 052.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články