Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotbalisté Boleslavi si brousí zuby na skvěle hrající Plzeň

Praha - V rychlém tempu pokračuje první fotbalová liga o víkendu už 22. kolem a v průběhu příštího týdne bude navíc rozehráno čtvrtfinále domácího poháru. Nejzajímavější duel přinese pondělní dohrávka Ostrava - Slavia, ale hodně pozornosti bude upřeno i na nedělní souboj na jaře neporažených týmů Sparty a Brna či sobotní zápas ofenzivní Plzně v Mladé Boleslavi. Přímé přenosy vysílá zpravodajský web ČT24. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Program začne jediným sobotním zápasem. Zatímco Plzeň prochází jarní sezonou velmi lehce, zadřený motor týmu z města automobilů naskočil až naposledy v Olomouci, kde po 123 dnech Mladá Boleslav poznala chuť vítězství. Tři výhry za sebou korunované pokaždé třemi vstřelenými góly - takovou bilancí se pyšní pátá Plzeň. Kouč Pavel Vrba přesto na posledních výkonech viděl i negativa. "Rád bych se dočkal toho, abychom nepředvedli pouze jeden dobrý poločas jako v posledních zápasech. I tak nám ale vstup do jara vyšel perfektně," pochvaloval si Vrba, jehož tým v šesti duelech získal čtyři výhry a má jen čtyřbodové manko na čelo.

Ještě po víkendu by mělo derby Liberec - Jablonec jednoznačného favorita, jenže výhra Slovanu na půdě Slavie předpoklady pozměnila. Liberec bude chtít potvrdit, že je na vzestupu. O motivaci má postaráno - věčný rival ze sousedství má o 17 bodů více. Jablonecký kouč František Komňacký roli favorita přijímá. "Máme lepší výchozí pozici, nicméně pravidlo, že derby favorita nemá favorita, umocnila výhra Liberce nad Slavií," varoval. Jablonec navíc ještě nikdy v Liberci nevyhrál.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na 22. kolo Gambrinus ligy

Sparta dlouho neprohrála. Dalším vyzyvatelem je Brno

Sparta neprohrála v lize 24 utkání, ale pokud chce setrvat v čele tabulky, musí porazit Brno, které je mužstvem jara - svěřenci Miroslava Beránka ještě nevyšli naprázdno. Sparťané v nabitém programu trochu zvolnili v tréninku. "Udržujeme spíše tým v rytmu, neklademe v této fázi takový důraz na kondici, důležité je setřást únavu," řekl trenér Jozef Chovanec. Brno je v pohodě a nechce o ni přijít ani na Letné. "Chceme vítězné klima udržet co nejdéle. Nemohu však tvrdit, že jedeme na Spartu zvítězit," uvedl trenér Beránek, podle kterého Sparta příliš neoslňuje. "Na Letné asi budeme chvílemi pod tlakem. Představíme se však ve zcela jiné sestavě než před rokem," připomněl kouč debakl 0:4.

Příbram od konce listopadu nevyhrála, na jaře získala jen bod a po třech prohrách za sebou klesla na desáté místo. Ztracenou podzimní pohodu chce získat zpět domácí výhrou nad předposledními Bohemians Praha. Střížkovští mají za cíl zopakovat výkon z vítězného duelu v Liberci a odvézt si alespoň bod.

Olomouc hraje s neoblíbeným soupeřem - Kladnem

Kladno se vrací na svůj stadion a znovu chce sbírat body. "Terén je suchý, na některých místech není tráva a ještě se bude muset pořádně kropit," komentoval stav hřiště trenér Martin Hřídel. Olomoucí otřásá obvinění z korupce a teď navíc narazí na obávaného soka: Kladno ze sedmi ligových pokusů porazila jedinkrát. V posledních čtyřech vzájemných zápasech vždy podlehla.

Slovácko podstupuje náročnou porci tří zápasů v průběhu šesti dnů. Po pondělním vítězství nad Slavií sahali ve čtvrtek svěřenci trenéra Josefa Mazury po vítězství i v Teplicích, ale nakonec podlehli 1:2. "Je škoda, že jsme inkasovali obě branky až v posledních osmi minutách, ale tlak Teplic byl enormní," uvedl Mazura, jenž má obavy z velmi kvalitní obrany soupeře. České Budějovice chtějí na Slovácku získat zpět body, které ztratily středeční domácí remízou s Bohemians 1905. Jihočeši vstřelili venku o tři góly víc než před vlastními fanoušky.

Domů se vrací také "Klokani" a věří, že budou pokračovat v bodových hodech ze Strahova. "Na podzim jsme v Teplicích nešťastně prohráli, máme velkou motivaci to odčinit. Síla Teplic je v dobře organizované hře, ale musíme zahrát jako proti Mladé Boleslavi," řekl trenér Pavel Hoftych. Teplice ve čtvrtek se Slováckem spasil až obrat režírovaný náhradníkem Liborem Doškem, který Severočechy udržel na stejné bodové úrovni se Spartou. "Kdybychom se Slováckem nevyhráli, byli bychom pod mnohem větším tlakem. Hráče otočení zápasu hodně povzbudí, ukázali velkou morální sílu," prohlásil trenér Jiří Plíšek a doufal, že se zlepší i výkon týmu.

Program 22. kola

Sobota:

15:45, FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň (ČT4).

Neděle:

15:00, Slovan Liberec - Baumit Jablonec,

17:00, Sparta Praha - 1. FC Brno, 1. FK Příbram - Bohemians Praha, SK Kladno - Sigma Olomouc, 1. FC Slovácko - Dynamo České Budějovice, Bohemians 1905 - FK Teplice.

Pondělí:

17:30, Baník Ostrava - Slavia Praha (ČT2).

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články