Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Liverpool vyhrál na Interu a je posledním čtvrtfinalistou LM

Milán - Fotbalisté Liverpoolu zkompletovali osmičku týmů, které se představí ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Finalisté loňského ročníku dokázali v osmifinále vyřadit Inter Milán, když dnes zvítězili na stadionu italských šampionů 1:0 díky brance Fernanda Torrese, hrajícího v posledních utkáních v oslnivé formě. Navázali tak na úvodní výhru 2:0 v domácím prostředí a potřetí během čtyř let se mohou těšit na čtvrtfinále.

Torres se raduje s Gerrardem
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Postup do dalšího kola si už v minulém týdnu zajistily Arsenal, Chelsea, Manchester United, AS Řím, Barcelona, Fenerbahce Istanbul a Schalke 04. O složení čtvrtfinálových dvojic rozhodne páteční los. První zápasy se odehrají 1. a 2. dubna, odvety o týden později.

Fanoušci milánského klubu ze San Sira odcházeli smutní znovu přesně po týdnu. Minulé úterý nezvládl obhájce titulu AC odvetu s Arsenalem, dnes neuspěl ani jeho odvěký rival Inter a jeho bitva s Liverpoolem jen symbolicky potvrdila zřetelnou nadvládu anglických klubů nad italskými. Zatímco Premier League má ve čtvrtfinále vedle Arsenalu a Liverpoolu také Manchester United a Chelsea, čest Serie A bude hájit už jenom AS Řím.

Inter sice v italské lize míří k třetímu titulu za sebou, ale s Ligou mistrů se stejně jako loni loučí už v prvním kole vyřazovacích bojů. Nepomohla mu ani podpora motocyklového šampiona Valentina Rossiho v hledišti. Oslava 100. výročí založení klubu tak modro-černým barvám poněkud zhořkla. Svěřenci kouče Roberta Manciniho sice měli těžkou pozici už po úvodní prohře o dvě branky v Liverpoolu, ale kdyby v prvním poločase odvety byli přesnější v koncovce, mohli ji ještě notně zdramatizovat.

Jenže argentinský útočník Cruz ještě před přestávkou zahodil dvě velké šance, čímž předznamenal zlý den Interu. Ten znovu doplatil i na nedisciplinovanost svých hráčů, když v 50. minutě uviděl druhou žlutou kartu stoper Burdisso a napodobil tak dalšího zadáka Materazziho, který nedohrál zápas v Liverpoolu.

I v oslabení však domácí mohli Liverpoolu hodně zkomplikovat situaci, jenže po zaváhání slovenského obránce Škrtela vypálil Ibrahimovic v další velké šanci křížně těsně vedle pravé tyče. Další šanci už Liverpool svému soupeři nedal. Tři minuty po selhání švédského kanonýra naopak na druhé straně na hranici pokutového území převzal míč Torres a po rychlé otočce nechytatelnou přízemní ranou připravil Inter o zbytek nadějí.

Španělský útočník v první sezoně v liverpoolských službách zaznamenal svůj 26. gól a trefil se už poosmé v posledních pěti zápasech. Po Torresově zásahu už nebylo o postupujícím pochyb; Inter za půl hodiny v oslabení mohl na čtyři góly pomýšlet jen stěží, což pochopili i diváci, kteří houfně opouštěli San Siro ještě před závěrečným hvizdem.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články