Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Fotbalová liga přinese zápas o čelo mezi Jabloncem a Spartou

Praha - Zápas mezi třetím Jabloncem a vedoucí Spartou bude hlavním lákadlem 21. kola první ligy, které se bude hrát během dvou dnů uprostřed týdne. Ve středu se hraje šest utkání včetně večerního vrcholu na severu Čech, další dva zápasy se budou dohrávat ve čtvrtek. Sparta se poprvé od 8. kola ročníku 2008/09 dostala do čela ligové soutěže a tuto pozici by si ráda udržela i v Jablonci, který ji však může z vrcholu sesadit. Domácí na jaře klopýtli jen v Ostravě, a pokud chtějí dál snít o historickém titulu, pak by potřebovali znovu vyhrát, což dokázali proti Spartě doma už sedmkrát. Jablonecký kouč František Komňacký apeluje na hráče, aby si počínali lépe při zakončení. "Nepředpokládám, že bychom si proti Spartě vytvořili tolik šancí. Musíme s nimi naložit efektivněji a rozumněji," dodal. Letenští naposledy na Střelnici vyhráli a v lize neprohráli už 23 utkání v řadě. "Historicky se nám v Jablonci ale nedaří, ale na to dát nesmíme," řekl trenér Jozef Chovanec, podle kterého zaznamenali Severočeši v posledním období velký progres. Zápasy 21. kola odvysílá ČT2 a web ČT24. Další informace přináší server fotbalživě.cz.

Střížkovští vyhráli v Liberci. Jak uspějí proti Ostravě?

Bohemians Praha jsou nyní ve středu pozornosti nejen kvůli fotbalovým výkonům, ale naposledy se hráči vytáhli výhrou v Liberci, což jim znovu přiživilo naději na záchranu. Byla to vůbec první venkovní výhra klubu v nejvyšší soutěži. Baník Ostrava chce na Strahově napravit domácí výpadek s Českými Budějovicemi. "Na hráčích cítím obrovské odhodlání," řekl trenér Miroslav Koubek, který fotbalisty za překvapivou prohru nepeskoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na utkání Jablonec - Sparta

České Budějovice v tomto ročníku vyhrály doma pouze nad Bohemians Praha. Tentokrát přijedou hráči Bohemians 1905 a Jihočeši by rádi navázali na výhru z Ostravy. Také hosté ale minule vyhráli a polepšili si v záchranářské bitvě. Trenéra Pavla Hoftycha mrzí dvě jarní prohry na hřištích soupeře a v souboji dvou ohrožených týmů by rád sérii přerušil.

Plzeň chce v tabulce nahoru, musí porazit Příbram

Olomouc se zmítá v korupčním obvinění. V jeho stínu bude chtít zapomenout na sobotní čtyřgólovou nadílku ze Sparty a kouč Zdeněk Psotka zřejmě neřeší ani tak hru soupeře z Mladé Boleslavi jako rozpoložení vlastní kabiny. "Není jednoduché odvést myšlenky hráčů úplně stranou, protože je to všude. Hodně důležitý v tom směru bude začátek zápasu," uvedl Psotka. Mladá Boleslav jede do Olomouce s touhou ukončit čekání na první jarní bodový zisk. Středočeši v předchozích třech jarních zápasech pokaždé vyšli naprázdno, ale na půdě Sigmy touží své trápení ukončit.

Pátá Plzeň rozjíždí stíhací jízdu za špičkou tabulky. Dvě výhry za sebou opravňují Západočechy k optimistickým myšlenkám i před domácím utkáním s Příbramí, které by Viktoria ráda oplatila podzimní prohru. Plzeň v posledních čtyřech zápasech soupeřům nastřílela sedm branek. Příbram na jaře získala jediný bod a do Plzně cestuje v nelehké situaci. "Musíme s nimi hrát, jako se nám to dařilo třeba na Spartě," uvedl trenér Karol Marko s odkazem na úvodní remízu na Letné.

Brňané chtějí v duelu s posledním týmem tabulky Kladnem potvrdit svoji skvělou jarní formu. V domácím prostředí jsou jednoznačným favoritem, trenér Miroslav Beránek ale své svěřence varuje před případným podceněním soupeře. "Nesmí nás ukolébat, že jsme vyhráli na půdě vedoucích Teplic," uvedl Beránek. Hosté se po nezdaru s Plzní propadli na poslední místo v lize. "Musíme se z toho oklepat. Největší zbraní Brna je středová řada," řekl kladenský trenér Martin Hřídel.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články