Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Arsenal se ve čtvrtfinále Ligy mistrů utká s Barcelonou

Nyon - Fotbalisté Arsenalu Londýn s Tomášem Rosickým se ve čtvrtfinále Ligy mistrů utkají s obhájcem titulu Barcelonou. Na Tomáše Necida a CSKA Moskva čeká souboj s Interem Milán a Bordeaux Jaroslava Plašila sehraje francouzské derby s Lyonem. Poslední semifinalista vzejde z duelu mezi Bayernem Mnichov a Manchesterem United. Rozhodl o tom dnešní los v sídle UEFA v Nyonu. Další informace přináší server fotbalživě.cz.

Souboj Arsenalu s Barcelonou bude o to zajímavější, že oba týmy hrají v podobném stylu založeném na držení míče. Arsenal navíc Barceloně často přetahuje hráče z mládežnických týmů, mimo jiné současného kapitána Cesca Fábregase, o jehož návrat Barcelona již delší čas usiluje. Oba týmy se naposledy utkaly ve finále Ligy mistrů v roce 2006, kdy Barcelona vyhrála 2:1. 

Také hráči Manchesteru United a Bayernu Mnichov mají na vzájemné duely bohaté vzpomínky. Anglickému klubu se ve finále Ligy mistrů v roce 1999 podařil jeden z nejpamátnějších zvratů v historii. Ještě minutu před koncem prohrával 0:1, ale dvěma góly v rozpětí několika sekund strhl vítězství na svou stranu. Od té doby si však ve vzájemných duelech vede lépe bavorský klub, který dva zápasy vyhrál, dva skončily nerozhodně.

Inter Milán a CSKA Moskva na sebe narazily před dvěma lety ve skupině a oba zápasy vyhráli Italové. Vůbec nejlépe se vzájemně znají hráči Lyonu a Bordeaux, kteří spolu bojují ve francouzské lize o titul. V podzimním zápase se radoval Plašilův tým, který vyhrál v Lyonu 1:0. Odveta je na pořadu až 17. dubna, tedy po čtvrtfinále Ligy mistrů.



Dnešní losovací akt v Nyonu nastínil i složení semifinále: vítěz duelu mezi Bayernem a Manchesterem United narazí na lepšího ze souboje Lyon-Bordeaux. Druhou dvojici vytvoří úspěšnější mužstva ze sérií Inter Milán - CSKA Moskva a Arsenal-Barcelona. První zápasy čtvrtfinále se uskuteční 30. a 31. března, odvety o týden později. Semifinálové duely pak jsou na programu 20. a 21. dubna s odvetami v následujícím týdnu. Finále bude 22. května hostit Madrid.

Los čtvrtfinále a semifinále fotbalové LM

Čtvrtfinále (30. a 31. března, odvety 6. a 7. dubna):
Olympique Lyon - Bordeaux (Plašil), Bayern Mnichov - Manchester United, Arsenal Londýn (Rosický) - Barcelona, Inter Milán - CSKA Moskva (Necid). 
    
Semifinále (20. a 21. dubna, odvety 27. a 28. dubna):
Bayern Mnichov/Manchester United - Olympique Lyon/Bordeaux, Inter Milán/CSKA Moskva - Arsenal Londýn/Barcelona.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články