Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chelsea dostane miliardy na obnovu a Čech konkurenta

Londýn - Roman Abramovič, majitel anglického fotbalového klubu Chelsea, dá trenérovi Carlu Ancelottimu k dispozici 100 milionů liber (2,8 miliardy korun), aby v létě oživil tým, který v úterý vypadl z Ligy mistrů. Abramovič chce zároveň koupit brankáře, který by byl s to konkurovat Petru Čechovi. Ruský miliardář je totiž zklamán, že se jeho klubu ani letos nepodaří dosáhnout vysněného vítězství v LM. Po porážce od Interu Milán se Abramovič dvakrát sešel s Ancelottim a ujistil ho, že jeho pozice je pevná. Zároveň s ním jednal o nákupu nových hráčů.

V Ancelottiho hledáčku jsou hvězdy Fernando Torres z Liverpoolu, Argentinec Sergio Agüero, brazilský útočník Maicon či německý záložník Bastian Schweinsteiger. Chelsea také koupí brankáře schopného vytvořit tlak na klubovou jedničku Petra Čecha, deník The Sun jmenoval jako variantu Sergia Asenja z Atlétika Madrid.

Ancelotti má získat aspoň dvě velká jména, ale také má hledat nastupující talenty. "Carlo má Romanovu plnou podporu. To znamená, že letos v létě bude mít k dispozici peníze, které jsme neviděli od doby, kdy byl trenérem José Mourinho," řekl nejmenovaný zdroj z klubu. 

Podle něj "současný tým poněkud vyčichl a potřebuje novou krev". To bude znamenat odchod některých hráčů a důkladnou revizi personálu klubu. Bude moci odejít Joe Cole a pokud nebude francouzský útočník Nicolas Anelka souhlasit s ročním prodloužením smlouvy, bude prodán. Podle britského deníku odejde Brazilec Deco stejně jako náhradníci Henrique Hilário, Paulo Ferreira a Juliano Belletti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články