Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Inter vyřadil v LM Chelsea, Necid pomohl k postupu CSKA

Praha - Fotbalisté Chelsea se s letošním ročníkem Ligy mistrů loučí v osmifinálové fázi, byť v minulých třech sezonách došli pokaždé minimálně mezi nejlepší čtyřku soutěže. Londýnský klub vypadl s Interem Milán, který na Stamford Bridge vyhrál 1:0 díky brance Samuela Eto'a a navázal na tři týdny staré domácí vítězství 2:1. Zraněný český brankář Petr Čech kvůli přetrvávajícímu zranění lýtka do zápasu nezasáhl. Velkou satisfakci zažil trenér Interu José Mourinho. Ve čtvrtfinále je i CSKA Moskva. Armádnímu klubu výrazně pomohl k vítězství v Seville v poměru 2:1 vedoucím gólem český útočník Tomáš Necid. První utkání skončilo remízou 1:1 a Moskvané při své první účasti ve vyřazovací fázi jsou už mezi elitní osmičkou. Další informace přináší server fotbalživě.cz.

Mourinho, který před necelými třemi lety byl právě z Chelsea vyhozen, zažil ve šlágru výrazný osobní triumf. Proti svému bývalému klubu, s kterým v letech 2005 a 2006 dokráčel k anglickému titulu, připravil úspěšnou taktiku. Lídr italské ligy zaskočil Chelsea aktivní hrou a téměř bezchybně pracující defenzivou. Inter byl v londýnské odvetě lepším týmem a vypracoval si i víc šancí.

Čechův náhradník Ross Turnbull při své premiéře v Lize mistrů ale kapituloval až dvanáct minut před koncem, kdy si za obranu naběhl na skvělý pas Sneijdera kamerunský kanonýr Eto'o a přízemní ranou poslal Inter do čtvrtfinále. Ještě před ním měl velkou šanci Milito. Modročerní sice zachraňovali postup ze skupiny až v úplně posledním zápase, ale získaným skalpem Chelsea se rázem zařadili mezi velké favority soutěže.

Chelsea se naopak trápila, jen těsně před poločasem po střele Anelky vykopával míč před brankovou čarou záložník Interu Thiago Motta. Blues ani letos vysněnou trofej nezískají a po čtyřech letech se s Ligou mistrů loučí už v osmifinále. V roce 2007 a loni došli do semifinále, v roce 2008 až do finále, kde ale na penalty podlehli Manchesteru United. Inter dnes naopak zlomil prokletí a po třech vyřazeních v osmifinále za sebou jde dál, navíc zůstává posledním italským celkem v soutěži po vyřazení Juventusu, AC Milán a Fiorentiny.


Svůj nejlepší výsledek v Lize mistrů si dnes připsal i Necidův CSKA, byť měl po prvním zápase a domácí remíze 1:1 horší výchozí pozici než Sevilla. Moskvané však dnes v Andalusii překvapili a vedle Necida byl další klíčovou postavou japonský záložník Keisuke Honda. Prosincová posila z nizozemského Venla ve 39. minutě Necidovi přichystala první gól.

Domácí sice ožili, když hned za dvě minuty vyrovnal Perotti, Honda se však v 55. minutě napřáhl ze 30 metrů z trestného kopu a po velkém zaváhání brankáře Palopa nasměroval CSKA do čtvrtfinále.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články