Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Třetí etapu Paříž-Nice vyhrál Sagan, Kreuziger je pátý

Paříž - Cyklista Roman Kreuziger ze stáje Liquigas se drží na pátém místě etapového závodu Paříž-Nice i po třetí etapě, kterou dokončil na 19. místě. Etapu vyhrál jeho týmový kolega Slovák Peter Sagan, pro něhož to byl ve dvaceti letech první dílčí triumf v kategorii ProTour mezi seniory. Do žlutého se oblékl Němec Jens Voigt, Sagan je o šest sekund za ním druhý.

Juniorský mistr světa na horských kolech Sagan o svých sprinterských kvalitách přesvědčil už v úterý, kdy jej předstihl pouze Francouz William Bonnet. Tentokrát slovenský jezdec nedal svým konkurentům šanci a už několik metrů před cílem mohl se zdviženýma rukama slavit největší úspěch mezi profesionály. 

Z devatenácté příčky byla česká cyklistická jednička mírně rozladěná. "Na konci jsem trošku zaspal. Závěrečnou stěnu jsem jel zezadu a bohužel mi trošku poodskočili. Byla to chyba, ale nic se neděje. Zítra je první rozhodující den, proto jsem se dnes snažil v rámci možností pošetřit nohy a jezdit lehčí převody," řekl Kreuziger.

Kvůli sněhu museli organizátoři posunout start etapy o 53 kilometrů, a tak jezdce čekalo jen 155 kilometrů do Aurillaku. Ředitel závodu Christian Prudhomme přislíbil Saint-Junienu, které tak přišlo o pozici startovního města, další spolupráci v následujících letech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články