Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jablonečtí fotbalisté budou hájit první místo v Ostravě

Praha - Klíčovým zápasem 18. kola první fotbalové ligy bude utkání vedoucího Jablonce na půdě čtvrté Ostravy. Ostatní týmy z ligové špičky čeká konfrontace se soupeři z nižších pater tabulky - Sparta hraje s Kladnem, slávisté přivítají v pondělí České Budějovice a do Teplic dorazí Bohemians Praha. Ve třech zápasech mají domácí týmy pouze papírovou výhodu vlastního stadionu. Kvůli absenci vyhřívané plochy vezmou zavděk cizí plochou Ostrava (s Jabloncem ve Vítkovicích), Kladno (se Spartou na Strahově) a také Bohemians 1905, která proti Olomouci nastoupí rovněž na Stadionu Evžena Rošického. Tento zápas se bude hrát kvůli disciplinárnímu trestu bez diváků. Přímé přenosy zápasů odvysílá server fotbalživě.cz a web ČT24.

Teplice po úvodní jarní remíze v Českých Budějovicích ztratily vedení v tabulce, ale mají stále zápas k dobru. Doma hrály naposledy 7. listopadu, kdy slavily dosud poslední výhru. Na vítězství nad Jabloncem chtějí nyní navázat v souboji s posledními Bohemians Praha. Střížkovští mají za sebou tři prohry v řadě a stále více se přibližují druhé lize. "Chceme navázat na výkon se Slavií, musíme ale proměňovat šance," prohlásil trenér Jaromír Jindráček.

Slovácko porazilo Brno naposledy v roce 2002 a teď by to rádo zopakovalo. Už proto, že má za sebou černou sérii pěti utkání bez výhry a sestup mu hrozí stále víc. Svěřenci trenéra Josefa Mazury zápolí především s koncovkou. Brno ani po výhře s Libercem nemůže volně dýchat. "Chtěli bychom se prezentovat hrou, kterou jsme předvedli v prvním poločase s Libercem," tvrdí trenér Miroslav Beránek.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na utkání 1. FK Příbram - FK Mladá Boleslav

Do Liberce dorazí Plzeň, která ve vzájemném souboji nevyhrála už devět let a na hřišti Slovanu se jí to podařilo jen v roce 1994. Domácí mají co napravovat, první poločas v Brně se trenérovi Josefu Petříkovi vůbec nelíbil. Západočeši plánují bodový zisk. "Chceme si odvézt body, abychom srovnali domácí ztrátu. Jubilejní 300. ligové utkání čeká Pavla Horvátha.

Fotbalisté Bohemians 1905 vyhráli nad Olomoucí naposledy v roce 2001, poslední tři zápasy skončily nerozhodně. Jenže teď na klub čeká náročná zkouška před prázdnými ochozy. "I tak bychom měli napravit špatný start z Jablonce," řekl trenér Pavel Hoftych. Zápas v kulise prázdného Strahova by pro Olomouc mohl být výhodou.

Ve středočeském derby Příbram - Mladá Boleslav se představí týmy, které před týdnem překvapily. Domácí remízou na Spartě a soupeř prohrou s Kladnem. Ve vzájemných zápasech mají navrch hosté, kteří v roce 2004 prohráli pouze první z devíti utkání. Hosté potřebují domácí selhání s Kladnem napravovat. "Rozhodně si přejeme porážku odčinit," řekl trenér Karel Stanner.

Na utkání Kladno-Sparta se chystají zvýšená bezpečností opatření. Vstupenky se prodávaly pouze v předprodeji, sparťanští fandové dokonce hrozili bojkotem. Kladenští naposledy překvapili v Mladé Boleslavi, ale na domácí půdě se trápí, doma nevyhráli od září. Sparta klopýtla překvapivě s Příbramí, ale v týdnu se jí podařilo vrátit do tréninku některé marody. Na Strahov vyrazí v silnějším složení s cílem nejen prodloužit dvacet utkání dlouhou ligovou sérii bez prohry, ale výhrou se udržet na jednom z čelných míst.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články