Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Jednadvacítka nezaváhala ani v přípravě s Finskem

Uherské Hradiště - Fotbaloví reprezentanti do 21 let v přípravném duelu porazili Finsko 1:0 a navázali na sérii pěti výher z kvalifikace mistrovství Evropy, v níž suverénně vedou skupinu. Českému týmu zajistil výhru ve 30. minutě brněnský útočník Michael Rabušic. Dvě minuty před koncem mohl zvýšit na 2:0 střídající útočník Tomáš Pekhart, ale nedal penaltu. Čeští mladíci se znovu sejdou až v srpnu, kdy v kvalifikaci hostí San Marino.

Jednadvacítka se na stadionu Slovácka sešla po téměř čtyřměsíční pauze a trenér Jakub Dovalil si mohl pochvalovat, že souhra ani příliš nevázla. I přesto, že mu chybělo především v defenzivních řadách několik opor. Absence stoperů-krajánků Suchého, Mazucha či brankáře Vaclíka ani nebyla tak citelná, takže nováčci v obraně Beneš s Čechokanaďanem Lenským neprošli těžkým vstupním testem.

Finové, kteří na rozdíl od soupeře loni startovali na mistrovství Evropy, se většinu utkání jen bránili výpadům českých mladíků, na nichž byla po zimní pauze znát velká chuť po fotbale. Domácí si vynutili převahu, na krajích zálohy soupeři dělali problémy Dočkal s Kovaříkem a ofenzivu navíc vydatně podporoval i pravý bek Čelůstka, nová akvizice italského Palerma. Další legionář z Anderlechtu Brusel, záložník Mareček, v šesté minutě oslovil někdejšího parťáka z Brna Rabušice, který v první šanci hlavičkoval nad branku. Velkou šanci měl vzápětí i druhý útočník Kozák, ale hráče italské Brescie vychytal slovenský rodák ve finské brance Lukas Hradecky.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání "21" Česko - Finsko

Domácí se vedoucí brankou uklidnili až po půlhodině hry

Hradecky se ještě vytáhl proti ráně Marečka, závar podtrhl přesným centrem z levé strany Kovařík a nejlepší střelec "lvíčat" v kvalifikaci Rabušic pohotovou hlavičkou otevřel skóre. V jednadvacítce se trefil počtvrté v sedmi zápasech.

Českému týmu nesebrala ofenzivní elán ani poločasová přestávka, i když řada změn na obou stranách poznamenala kvalitu hry. Finové až s blížícím se koncem chtěli ukázat, že mládežnický fotbal v jejich zemi jde nahoru a ne náhodou v kvalifikaci potrápili Španělsko či Nizozemsko. Druhý brankář českého týmu Štěch z West Hamu po poločasovém vystřídání Hanuše se pět minut před koncem blýskl skvělým zákrokem, když zastavil sólový únik Ojaly. Ani Češi už vedení nezvýšili, protože Pekhart neproměnil penaltu, kterou kopal, i když byl sám faulovaný.

Česká republika "21" - Finsko "21" 1:0 (1:0)

Branka: 30. Rabušic. Rozhodčí: Vnuk - Vorel, Hrčka (všichni SR). ŽK: Kauko (Fin.). Diváci: 2460.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články