Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Egypt se po výhře nad Kamerunem přiblížil obhajobě

Luanda - Fotbalisté Egypta nadále živí naději, že získají třetí titul mistra Afriky za sebou. Ve čtvrtfinále porazili Kamerun 3:1 po prodloužení a v semifinále se utkají s Alžírskem. K postupu jim pomohl i neregulérní gól, který rozhodčí uznali, přestože míč nepřešel brankovou čáru. V semifinále si zahraje i Nigérie, která se s překvapením turnaje Zambií protrápila po bezbrankovém průběhu až k penaltovému rozstřelu. V něm ani jeden ze střelců Nigérie nezaváhal a po výhře 5:4 na penalty vyzvou dvojnásobní šampioni turnaje v semifinále Ghanu.

Egypt na turnaji postrádá hned několik opor, přesto potvrzuje roli nejúspěšnějšího týmu historie Poháru národů. Tentokrát si poradil i s druhým nejúspěšnějším celkem. Kamerun měl sice lepší vstup do zápasu, když vedl po vlastním gólu Hassana, ale egyptský veterán ve svém 170. zápase za národní tým chybu napravil a ještě do poločasu vyrovnal.

Rozhodl až zkrat v prodloužení

V normální hrací době už gól nepadl, a tak rozhodovalo prodloužení. V něm již po sto sekundách poslal bývalý hráč Realu Madrid či Chelsea Geremi nepochopitelnou malou domů, kterou vystihl Gado a zajistil Egyptu vedení. To ještě záhy navýšil znovu Hassan střelou z přímého kopu. Gól však neměl být uznán, protože míč po odrazu od břevna nepřešel brankovou čáru, jak odhalil televizní záznam. 

Egypt čeká v semifinále Alžírsko, které ho v listopadu po výhře 1:0 ve vypjaté baráži připravilo o start na světovém šampionátu v JAR.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články