ČTsport

ČTsport
čtvrtek 14. prosince 2017 Lýdie

FIFA: Henryho za ruku v baráži nepotrestáme

Velikost textu:

Curych - Fotbalista Thierry Henry nebude potrestán za ruku při loňské barážové odvetě proti Irsku, po které padl v prodloužení rozhodující gól a Francie se tím dostala na světový šampionát. Rozhodla o tom disciplinární komise FIFA. Útočníkovi Barcelony hrozilo, že přijde o jeden nebo více zápasů na MS v Jihoafrické republice. "Disciplinární komise došla k závěru, že jí nepřísluší zabývat se tímto případem. Samotná hra rukou nemůže být považována za vážné porušení pravidel," stojí v prohlášení komise.

Thierry Henry
Thierry Henry
Otevřít galerii
  • Thierry Henry zdroj: Wikipedia http://img.ct24.cz/cache/140x78/article/3/232/23155.jpg?1211544316
  • Thierry Henry hraje rukou autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img.ct24.cz/cache/140x78/article/CT4_default.jpg

Henry se před klíčovým okamžikem prodloužení odvetného zápasu Francie s Irskem loni v listopadu evidentně dotkl rukou míče. K přestupku se ale při zápase nepřiznal a neviděl ho ani žádný z rozhodčích. Až po utkání bývalý mistr světa a Evropy uvedl, že zahrál rukou, a vyslovil se pro opakování zápasu, což ale FIFA zamítla. 

Kvůli bouřlivým reakcím Henry dokonce uvažoval, že ukončí kariéru v národním týmu, za který odehrál 117 zápasů a dal rekordních 51 gólů.

Zdroj: ČTK

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.