Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Libor Sionko se upsal Spartě na 2,5 roku

Praha - Fotbalista Libor Sionko se stal na dva a půl roku hráčem pražské Sparty. Včera skončil dvaatřicetiletý reprezentační záložník své angažmá v Kodani a dnes podepsal smlouvu na Letné. Klub to oznámil na tiskové konferenci. Do Sparty se Sionko vrací po šesti letech, v rudém dresu působil od roku 1999 do prosince 2003.

Sionko možnost přestupu do Sparty naznačil už ve středu poté, co v FC Kodaň skončil. Připustil, že obě strany jsou už předběžně domluveny na kontraktu, a dnes nedlouho po příletu do Prahy ho podepsal. "Jiné nabídky nemá cenu komentovat. Nejlepší fotbalové vzpomínky mám na Spartu a s rodinou jsme usoudili, že bychom se chtěli už usadit v Čechách. A zde je pro mě Sparta klubem číslo jedna," uvedl Sionko. K mužstvu se připojí možná už v pátek ve Špindlerově Mlýně, nejpozději ale počátkem příštího týdne.

Z odchodu z Kodaně má smíšené pocity. "Byli jsme v Dánsku spokojeni. Pokud bych hrál, tak by nám tam nic nechybělo. Ale já potřebuju hrát, ne jen přihlížet z lavičky," poukázal Sionko na svoji situaci v dánském celku z poslední doby.

Je nám líto, video expirovalo.
Libor Sionko se vrací do Sparty

Libor Sionko:

  • 141 utkání v české lize; 36 branek
  • ve všech evropských nejvyšších soutěžích celkem 266 zápasů; 56 gólů.
  • 39 reprezentačních startů; 9 branek

Vicemistr Evropy do jednadvaceti let z roku 2000, účastník olympiády ve stejném roce, mistrovství světa v roce 2006 a mistrovství Evropy v roce 2008, má na kontě dosud šest mistrovských titulů: tři získal ve Spartě (2000, 2001 a 2003) a po jednom v GAK Štýrský Hradec (2004), Austrii Vídeň (2006) a FC Kodaň, se kterou se vloni radoval z dánského double. Národní pohár vyhrál třikrát také v Rakousku (2004 až 2006), za Spartu ještě nastupoval v první polovině ročníku 2003-2004, na jehož konci se na Letné slavil pohárový úspěch.

Sparta hledá stopera. Má políčeno na Brabce?

Sparta brzy po Sionkovu příchodu začne chystat další přestup a podle všeho se pokusí získat stopera, protože Jiří Jarošík dnes místo na Letnou zamířil na rok a půl do Zaragozy. "Máme čisté svědomí, dali jsme mu velmi dobrou nabídku, ale hráče nemůžeme přemlouvat," řekl sparťanský personální ředitel Jakub Otava na adresu muže, který mohl být náhradou po odchodu Romana Hubníka.

Sparta ale podle Otavy měla připravena záložní řešení, která nyní přijdou na řadu. Nepotvrdil sice, že by klub nyní vedl konkrétní jednání o příchodu bývalého slávisty Ericha Brabce, o kterém se spekuluje, podle zákulisních informací k nim ale brzy dojde.

Brabcův případný příchod do Sparty může narazit na administrativní zádrhel, protože podle regulí FIFA nemůže žádný hráč nastoupit v jednom roce za tři kluby; v tomto případě za Ankaraspor, který byl z turecké ligy vyloučen, nynější Ankaragücü a případně Spartu. Mohla by to ale vyřešit žádost o výjimku. Hráčův agent Pavel Zíka už naznačil, že podle jeho informací v podobných případech FIFA výjimku poskytuje.

Erich Brabec
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články