Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Jihlavští fotbaloví mladíci míří do Baníku a Slavie

Praha/Ostrava - První posilou fotbalistů Slavie Praha pro jarní část první ligy je útočník Stanislav Tecl. Do Slavie přichází devatenáctiletý talentovaný hráč z druholigové Vysočiny Jihlava na půlroční hostování s opcí. Naopak do Jihlavy míří za stejných podmínek záložník rezervního celku Slavie Karel Zelinka. Další jihlavský talent, útočník reprezentační devatenáctky Matěj Vydra, přestupuje do Baníku Ostrava. Sedmnáctiletý fotbalista, který byl v hledáčku několika předních českých klubů, dnes na Bazalech podepsal smlouvu.

Tým z Ostravy tím završil svůj dlouhodobý zájem. Vydru, jenž má za sebou i tréninkové stáže v anglickém Evertonu nebo v italském Lecce, měl na seznamu vytypovaných posil už několik přestupních termínů. Chotěbořský odchovanec je v odborných fotbalových kruzích řazen mezi největší české talenty. Prošel všemi mládežnickými reprezentačními výběry a už v 16 letech debutoval v druholigovém jihlavském áčku, za které dosud včetně tří podzimních tref nastřílel pět gólů.

Tecl s nabídkou neváhal, odmalička byl slávista

V případě, že Stanislav Tecl ve Slavii uspěje, změní se jeho hostování v přestup. Tecl dosud odehrál za Jihlavu v druhé lize 22 zápasů, v nichž vstřelil šest branek. Má za sebou tři starty v reprezentaci do 18 let a dvakrát nastoupil za národní tým do 19 let. "Tecl je rychlostní typ útočníka, má perspektivu a věříme, že zvýší konkurenci v našem útoku," uvedl pro klubový web ředitel Slavie Petr Doležal.

Tecl doplnil, že se na působení ve Slavii moc těší. "Odmalička jsem slávista, a proto jsem s přijetím nabídky neváhal. Vím, že v týmu je velká konkurence, ale udělám maximum pro to, abych se prosadil," řekl fotbalista.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články