Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Začíná fotbalová Tipsport liga, poprvé i s Drážďany

Praha - Pražské derby mezi Bohemians 1905 a druholigovou Duklou dnes otevře 13. ročník fotbalové Tipsport ligy. Tradiční zimní turnaj podruhé v historii přilákal 24 účastníků a také letos přinese několik novinek - jedna ze skupin premiérově zavítá do Plzně a poprvé se fanouškům představí týmy z Polska a Německa - Wodzislav a Drážďany. Třetiligový německý celek má výrazně zvednout divácké návštěvy, s Dynamem se podle pořadatelů vypraví do Čech až tisícovka příznivců. Tři přímé přenosy z turnaje chystá Česká televize - fanoušci uvidí 16. ledna duel Brna se Slováckem a 23. a 24. ledna pak první semifinále a finále.

Děčínský klub, který podruhé v historii hostí jednu ze základních skupin, se na nápor německých fanoušků pečlivě připravuje. "S Dynamem má přijet opravdu hodně diváků, čekáme jich 800 až 900. Trošku na takový nápor pohlížíme s obavou, ale zároveň to bereme jako velkou výzvu," řekl jednatel Děčína Miroslav Tyl. 

Jednu ze skupin bude poprvé pořádat Viktoria Plzeň, vítěz turnaje z roku 2000. Západočeši přivítají ve zbrusu novém areálu Příbram, České Budějovice a jednoho z šesti nováčků druholigový Sokolov. Vedle něj, Wodzislavi a Drážďan si premiéru v Tipsport lize odbudou také Senica, Liptovský Mikuláš a Trenčín. "Jsme rádi, že původně ryze pražský turnaj jsme povýšili na mezinárodní," řekl Petr Pálka, jednatel České fotbalové agentury, která turnaj pořádá.


Organizátoři letos doplnili herní řád. Družstvo, které nastoupí s B-týmem, zaplatí pokutu 50 tisíc korun. Pokud některý celek turnaj nedohraje, čeká ho pokuta ve výši 100 tisíc korun a anulování výsledků.

Stejně jako před rokem jsou účastníci rozděleni do šesti skupin. Vítězové postoupí do čtvrtfinále, kde je doplní nejlepší tým na druhém místě ze skupin A až C a D až F. Oproti loňskému roku byly o něco zvýšeny prémie pro nejúspěšnější celky - vítěz získá 300 tisíc korun, poražený finalista polovinu, "bronzový" tým 100 tisíc korun a čtvrté mužstvo si přijde na 50 tisíc korun.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články