Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Brněnští fotbalisté ladí kondici na běžkách v Novém Městě

Nové Město na Moravě - Tvrdou přípravu na běžkách na novoměstských tratích mají na programu v tomto týdnu v úvodu zimní přípravy brněnští fotbalisté. Ve výpravě chybí avizovaná posila - čtyřiadvacetiletý Slovák Jaroslav Kolbas, jenž nedostal od košického vedení souhlas k přípravě s Brnem. V kádru je už Lukáš Křeček z druholigové Vlašimi, který uspěl na prosincových zkouškách stejně jako teprve šestnáctiletý srbský středopolař Uglješa Radinovič.

Kdo mužstvo posílí, zatím zůstává nejasné. "Zatím jsme bez posil. Přijde ale několik hráčů na zkoušku," řekl sportovní ředitel klubu Karel Večeřa. Jací by to měli být hráči, naznačil kouč Miroslav Beránek. "Určitě na krajích zálohy a možná jeden hráč na levou stranu obrany a možná i do útoku," řekl.

V Novém Městě mají fotbalisté k přípravě na běžkách k dispozici dvoukilometrový okruh z technického sněhu, který vede z lyžařského stadionu do Plačkovce. "Je to dost náročná trať. I když není zase extrémně těžká. Alespoň fotbalisté poznají, co obnáší běh na lyžích," poznamenal šéf novoměstských traťařů Stanislav Buchta.

Je nám líto, video expirovalo.
Brněnští fotbalisté se připravují na běžkách

Ze sněhu zamíří brněnští fotbalisté rovnou na trávník

Trenér Miroslav Beránek se zastavil v Novém Městě hned po vánočních svátcích, aby se domluvil na lyžařských podmínkách svých svěřenců. "Hlavní náplní přípravy bude kromě běžek ještě posilovna. S míčem budeme pracovat jen okrajově v tělocvičně. Po pěti dnech fyzické přípravy odjedeme přímo k sobotnímu prvnímu utkání Tipsport ligy se Sigmou Olomouc," poznamenal Beránek.

Z podzimního kádru chybí vedle trojice Brazilců Dalmo, Léo, Lira ještě Čoupek, Smutný a Szegedi. S touto šesticí už trenér Beránek nepočítá a všichni dostali souhlas k tomu, aby si hledali nové angažmá. Zatím se do přípravy nezapojil po zranění ani Huška, jenž začne trénovat s juniorkou.

FC Brno
zdroj: ČT24 autor: Markéta Sandanusová
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články