Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta se po debaklu s Kodaní 0:3 loučí s Evropskou ligou

Praha - Fotbalisté pražské Sparty prohráli poslední zápas v základní skupině Evropské ligy po špatném výkonu vysoko 0:3 s týmem FC Kodaň a do jarních bojů se neprobojovali. Svěřencům trenéra Jozefa Chovance nevyšel už první poločas. Za Dány dvakrát skóroval Dame N'Doye. Kodaňský úspěch podtrhl ve druhé půli Jesper Gronkjaer gólem z penalty. Dánský klub do jarních vyřazovacích bojů doprovodí PSV Eindhoven, který si vítězství ve skupině K zajistil už v předstihu. Informace najdete též na serveru fotbalživě.cz.

Večer se snesla na Letnou vydatnější sněhová přikrývka a vyhřívaný trávník byl pokryt slabou bílou vrstvou, na které se mnohem lépe pohybovali hosté. První čtvrthodinu se sparťané pouze bránili, jakoby se nemohli vzpamatovat z toho, že vedle potrestaného Řepky přišli i o druhého klíčového stopera Hubníka, jenž nenastoupil kvůli zranění. Ani dánský nápor však neměl výrazný účinek, předznamenal ovšem dění na další minuty. Sparta sice vyrovnala hru ve středu hřiště, ale hosté byli mnohem přesnější v kombinacích a díky Grönkjaerově aktivitě se často dostávali i do zakončení.

Během sedmi minut pak poslala Kodaň domácí fotbalisty do kolen dvěma góly, po nichž už bylo jasno, kdo se stane druhým postupujícím ze skupiny K. V obou případech se trefil útočník N'Doye. Nejprve ve 22. minutě přeskočil po trestném kopu z levé strany všechny protihráče ve středu hřiště, podruhé už v podobné situaci neměl tolik práce, protože ho sparťané zanechali nehlídaného za svými zády.Tím zápas z domácího pohledu skončil.

Hoheneder korunoval nevydařený večer penaltovým faulem

Do druhého poločasu sice domácí ještě vlétli aktivně a po jednom z centrů si vypracovali šanci po Kuckově hlavičce, ale neuspěli a brzy znovu kapitulovali. Hoheneder korunoval nemotorným zákrokem na autora předchozích gólů v šestnáctce nevydařený výkon a z nařízené penalty Grönkjaer vstřelil třetí gól, což nelibě nesli fanoušci a hlediště se začalo vyprazdňovat. Mnozí příznivci už neviděli vyloučení Pamiče, který v 59. minutě uviděl druhou žlutou kartu. Ani Zemanův trestný kop ze 70. minuty, který vytáhl Wiland od své pravé tyče, podobný pokus Žofčáka či dva skvělé zákroky brankáře Blažka, jenž odvrátil ještě vyšší prohru.

Na trávník se dostal nakonec i Sionko, a tak postupová radost neminula alespoň dva bývalé sparťany. Na dalšího Čecha v kodaňském dresu Pospěcha ale po jedné situaci z prvního poločasu - kdy zdržoval a gestikuloval - hlediště až do konce zlověstně hučelo. Sparťanské fandy mohl potěšit alespoň návrat Kladrubského po zranění, nevydařený závěr černého roku českého fotbalu to však smazat nemohlo.

AC Sparta Praha - FC Kodaň 0:3 (0:2)

Branky: 22. a 30. N'Doye, 54. Grönkjaer z pen. Rozhodčí: Kever - Dettamanti, Helbling (Švýc.). ŽK: Kušnír, Pamič, Kucka - N'Doye. ČK: 59. Pamič. Diváci: 17 151.

AC Sparta Praha - FC Kodaň
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články